Obama, împotriva demisiei secretarului Trezoreriei

Obama, împotriva demisiei secretarului Trezoreriei

Preşedintele american Barack Obama a declarat ieri că nu va accepta o eventuală demisie a secretarului Trezoreriei, Timothy Geithner, care a fost criticat în cadrul scandalului legat de primele acordate de American International Group (AIG).

Geithner are în faţă o săptămână crucială, în contextul în care este aşteptat să facă public planul privind salvarea sectorului financiar american şi să anunţe propunerile administraţiei Obama referitoare la reglementarea acestui sector.

"Îmi pare rău prietene, însă slujba e tot a ta”

Obama a spus în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune CBS că îi va spune lui Geithner: ”Îmi pare rău prietene, însă slujba e tot a ta”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul Trezoreriei a fost criticat pentru că nu a reuşit să blocheze acordarea primelor de 165 milioane dolari, acordate angajaţilor de către AIG.

Ultimele dezvăluiri arată că primele ar fi fost de 218 milioane dolari.

În acest context, mai mulţi politicieni au cerut demisia lui Geithner, însă Obama l-a apărat, spunând că are deplină încredere în acesta.

Geithner a declarat recent că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru scandalul privind primele acordate de AIG, însă a negat zvonurile privind demisia.

CITIŢI ŞI: Barack Obama pune Iranul pe axa dialogului