"Cu cele 153 de comutări de azi, președintele a scurtat până acum condamnările în cazul a 1.176 de persoane, inclusiv 295 de pedepse la închisoare pe viață”, a precizat consilierul prezidențial Neil Eggleston.

"Președintele a acordat de asemenea iertarea pentru 78 de persoane, crescând numărul total la 148 grațieri. Actele de clemență de azi -și mila pe care președintele a arătat-o celor 1.324 beneficiari de clemență- exemplifică faptul că Statele Unite sunt o națiune care oferă o a doua șansă”.

Conform datelor publicate de Casa Albă, Barack Obama a comutat mai multe sentințe decât ultimii 11 președinți anteriori lui împreună. Eglleston a adăugat că se așteaptă ca Obama să mai acorde astfel de grațieri până pe 20 ianuarie.

Obama împreună cu un grup de parlamentari din Congresul SUA au încercat să modifice legislația în vigoare pentru a reduce pedepsele obligatorii minime în astfel de cazuri, însă aceste eforturi au fost suspendate înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, informează activenews.ro