Oamenii lui Vîntu au fost daţi afară de la Realitatea TV

Oamenii lui Vîntu au fost daţi afară de la Realitatea TV

Adrian Ursu și Oana Stancu nu vor mai realiza emisunea "Ora de foc" la Realitatea TV, prin această decizie încercându-se limitarea influenței lui SOV asupra postului TV.

Conducerea Realitatea TV a decis să renunţe la emisiunea realizată de Adrian Ursu şi Oana Stancu. Sebastian Ghiţă, managerul postului, a confirmat decizia de a renunţa la emisiunea "Ora de foc". Temporar, pe acel spațiu de emisie va intra "Zona de impact", realizată de Corina Drăgotescu. Războiul Ghiţă-Vîntu pentru controlul Realitatea TV Potrivit unor surse din trustul Realitatea Media, această decizie a fost o mutare prin care se încearcă diminuarea influenţei lui Sorin Ovidu Vîntu asupra postului TV. Deşi oficial Vîntu a predat acum trei luni conducerea trustului către noul manager Sebastian Ghiţă, mogulul a încercat în această perioadă să îşi menţină controlul editorial asupra televiziunii. Potrivit unor surse din trust, SOV îşi exercita influenţa în post prin cei doi jurnalişti cu care avea frecvent discuţii. Acest fapt l-a deranjat pe Sebastian Ghiţă, care, după ce a preluat managementul postului, a investit masiv în trust. Managerul Realitatea TV a confirmat schimbările de la Realitatea TV. "Ne pregătim pentru trecerea la noua grilă Realitatea TV. Am avut azi (marți - n.r.) o discuţie cu Adrian Ursu şi Oana Stancu şi vom vedea care va fi noul tip de colaborare. În acest format şi la acea ora nu vor mai face emisiunea "Ora de foc"", a declarat Sebastian Ghiţă pentru "Evenimentul zilei". Managerul Realitatea TV a confirmat informaţia EVZ că în marți seară va fi ultima emiune realizată de Ursu şi Stancu. "De mâine va fi un alt format", a precizat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu

Întrebat care au fost motivele pentru care a luat această decizie, Sebastian Ghiţă spune că au fost "considerente de piaţă". Întrebat dacă are legătură cu tentativa lui Sorin Ovidiu Vîntu de a controla Realitatea TV, Ghiţă a negat. "Eu am probleme cu ratingul, cu grila de emisiune, nu am astfel de abordări", a declarat managerul Realitatea TV. Sebastian Ghiţă declara în noiembrie 2010, după preluarea conducerii trustului, într-un interviu pentru "Evenimentul zilei" că vrea "să dezlipească eticheta Vîntu, obiectivul său fiind să refacă credibilitatea Realitatea TV. Contactat de "Evenimentul zilei", jurnalistul Adrian Ursu a declarat că atunci "când vor fi schimbări vor fi comunicate". "Acum mă pregătesc pentru emisiune. va fi o ediţie grea despre demisia premierului", a declarat Ursu pentru EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News