Evenimentul Zilei > International > Oamenii de știință au dat lovitura. Se pregătește misiunea deceniului. Video în articol
Oamenii de știință au dat lovitura. Se pregătește misiunea deceniului. Video în articol

Oamenii de știință au dat lovitura. Se pregătește misiunea deceniului. Video în articol

Robotul android Skybot F-850 a sosit la Cosmodromul Baikonur (cel mai vechi și mai mare din lume), pentru călătoria în spațiu. Lansarea va avea loc în august, a declarat astăzi șeful State Space Corporation Roscosmos Dmitri Rogozin.
Robotul android a ajuns la centrul spațial Baikonur pentru  primul zbor orbital şi va rămâne acolo o săptămână și jumătate: „Acum o jumătate de oră, robotul avatar Skybot F-850 a ajuns la Baikonur”, a scris șeful Roscosmos pe social media.
Robotul android se va alătura echipajului rus al Stației Spațiale Internaționale pe 22 august”, a precizat Rogozin. Robotul  Skybot F-850 (numit anterior Fedor) a fost dezvoltat de Android Technology Company și Fondul de Cercetare Avansată pentru o misiune tehnică din cadrul Ministerului de Urgențe al Rusiei.
Inițial, robotul se chema Avatar, ulterior și-a obținut denumirea proprie FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research). În 2018, a fost creat modelul expozițional al FEDOR pentru Centrul Expozițional All-Rus (VDNKh) din Moscova.
Robotul este așteptat să rămână o săptămână și jumătate pe orbită, după care se va întoarce pe Pământ. În viitor, robotul Skybot F-850 va călători pe Lună. Astfel de zboruri vor fi efectuate înainte de misiunile cu echipaj uman către satelitul natural al Pământului, notează tass.  El servește ca „pasager de testare” pentru misiuni speciale cu echipaj uman.  Imagini incredibile cu androidul le puteţi viziona AICI.