Evenimentul Zilei > Actualitate > O văduvă va primi de 23,6 miliarde de dolari de la o companie de tutun
O văduvă va primi de 23,6 miliarde de dolari de la o companie de tutun

O văduvă va primi de 23,6 miliarde de dolari de la o companie de tutun

Verdictul, dat de un judecător al statului Florida, include si daune de 17 milioane de dolari pentru mostenitorii defunctului, Michael Johnson Sr, respectiv sotia si fiul sau. Barbatul a murit în 1996 la vârsta de 36 de ani, dupa ce a fumat pâna la trei pachete de tigari pe zi timp de peste 20 de ani.

În cursul procesului de patru săptămâni, avocaţii văduvei lui Johnson, Cynthia Robinson, au pledat în faţa instanţei că RJ Reynolds nu a făcut ce era necesar pentru a informa consumatorii despre pericolele tutunului, o neglijenţă care ar fi favorizat îmbolnăvirea de cancer la plămâni a soţului reclamantei. Potrivit acestora, Johnson a devenit un fumător înrăit şi a eşuat în numeroasele sale tentative de a se lăsa de fumat. Juriul din districtul Escambia a adoptat acest verdict după 15 ore de deliberare.

Nu au anunţat riscurile

"RJ Reynolds şi-a asumat un risc calculat de a fabrica şi a vinde ţigări consumatorilor fără a-i informa într-un mod convenabil asupra riscurilor", a afirmat Willie Gary, unul dintre avocaţii văduvei. "Sperăm că acest verdict va trimite la RJ Reynolds şi la alţi producători de tutun un mesaj care îi va obliga să înceteze să pună în pericol viaţa unor persoane nevinovate", a mai spus Gary. Potrivit ziaruldeiasi.ro, RJ Reynolds va face apel la această decizie.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: