Potrivit jurnaliştilor de la Ştirile ProTV, India a declarat că ar dori, ca până în 2030, toate maşinile sa fie electrice, iar Olanda şi Norvegia au discutat despre posibilitatea de a da spre vânzare doar vehicule electrice începând cu anul 2025. 

În timp ce celelalte state discută despre această posibilitate, nemţii au anunţat că va fi dat un ordin prin care toate maşinile înregistrate incepând cu anul 2030 să nu polueze.

În prezent, în Germania se regăsesc aproximativ 45 de milioane de automobile, dintre care doar 150.00 sunt modele hibride şi 25.000 sunt electrice. Pentru a înlocui toate maşinile cu motoare pe benyină sau motorină, procesul ar dura aproximativ 20 de ani. 

Din dorinţa de a încuraja această trecere, Guvernul german a anunţat, în aprilie anul acesta, că se va acorda un discount de 4.000 de euro la achiziţinarea unui nou vehicul. 

Germania doreşte, ca până în anul 2020, pe şoselele din ţară să circule peste un milion de vehicule electrice. Toţi producătorii de autovehicule autohtoni, BMW, Mercedes şi Volkswagen, au anunţat că vor creşte anual numărul de maşini electrice produse.