Evenimentul Zilei > Actualitate > O SUEDEZĂ s-a măritat cu FLORIN, un CERȘETOR frumușel din România. Presa internațională a dat știrea pe prima pagină
O SUEDEZĂ s-a măritat cu FLORIN, un CERȘETOR frumușel din România. Presa internațională a dat știrea pe prima pagină

O SUEDEZĂ s-a măritat cu FLORIN, un CERȘETOR frumușel din România. Presa internațională a dat știrea pe prima pagină

O suedeză s-a căsătorit cu un cerșetor român pe care-l vedea de la fereastra apartamentului său din Goteborg. Femeia, mamă a șase copii, ajunsese să-i ducă, aproape zilnic, tânărului din România ceva de mâncare, scrie presa din Suedia care a publicat pe prima pagină incredibila poveste de dragoste a celor doi.

Florin Șerban, 22 de ani, stătea pe trotuarul din apropierea magazinului alimentar situat în cartierul Biscopsgarden și aștepta ca sufletele mai milostive să-i lase un bănuț sau ceva de mâncare.Acolo l-a observat pentru prima dată și Josefin Karlsson, 38 de ani, mamă a șase copii. După un timp, lui Josefin a început să i se facă milă de el, mai ales că unii trecători erau agresivi, și s-a hotărât să-l ajute. La început i-a dus ceva de mâncare, apoi o pătură și mai trâziu chiar și o umbrelă pentru vreme rea. Cei doi se înțelegeau cât de cât în engleză. După câteva luni, pe la începutul acestei primăveri, Josefin și Florin au decis să devină o pereche. Idila lor a stârnit un val de curiozitate în Suedia, iar ziariștii locali au numit-o ”Povestea Cenușăresei”.

Recent, cei doi amorezi s-au prezentat în fața ofițerului stării civile și s-au căsătorit. Mireasa a venit îmbrăcată într-o rochie de culoare roșie, iar pe cap a purtat cunună cu flori albe, împletită de fiica sa în vârstă de 16 ani. Florin și-a pus un costum de culoare închisă, cravată iar pe cap a purtat o pălărie. Martori le-au fost Solei, sora miresei, și Veronica, sora mirelui, care a venit special din România, cu soțul ei, ca să participe la nuntă. Printre invitați s-au numărat și câțiva prieteni ai mirelui, cerșetori prin Goteborg.

Felicitările și masa s-au desfășurat în localitatea Halmstad, acolo unde Josefin a închiriat o casă pentru însurăței și pentru cei șase copii ai lor și unde vor locui cu toții. Meniul servit a fost jumătate suedez, jumătate românesc. Cei doi își mai doresc acum să facă o cununie catolică și în România, dar anul viitor.

”Aici, la Halmstad, vom trăi împreună o viață jumătate suedeză, jumătate românească, iar Florin își va împlini visul de a avea o mică grădină de legume și de a crește animale, poate găini, poate porci”, le spunea Josefin ziariștilor de la Goteborgs Posten.

”Povestea Cenușăresei” a trezit interes și în afara Suediei. O televiziune din Rusia le-a dedicat îndrăgostiților un amplu reportaj, după ce anterior filmase și cununia integral.

Acum, va urma o nuntă românească, acasă la mire, în ţara noastră. iar până atunci, Florin va renunţa la cerşit, dat fiind că el şi proaspăta soţie pot trăi liniştiţi din ajutorul financiar, foarte consistent, pe care statul suedez îl oferă pentru creşterea celor șase copii. Orfan de mamă din copilărie, Florin provine, la rândul său, dintr-o familie extrem de numeroasă, având în România nu mai puțin de 12 frați și surori, scrie siteul thelocal.se.