Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > O scapare freudiana: „Profesorul” Felix, Deutsche Welle si bursele gratuite
O scapare freudiana: „Profesorul” Felix, Deutsche Welle si bursele gratuite

O scapare freudiana: „Profesorul” Felix, Deutsche Welle si bursele gratuite

Disperare? Panică? Lipsa de pudoare? Cuţitul la os? Vitregă este această vara a Varanului. Erorile lui Felix se acumulează într-un ritm ameţitor. Patronul “Antenelor” a ajuns să creadă că poate intimida pe toată lumea, că poate ameninţă în voie., după cum i se nazare. Cum are bani (mulţi) şi avocaţi (de tip Sergiu Andon), maestrul Felix sare că ars când află că se mai găsesc unii care nu fac sluj la ordinele sale. La un pas de a deveni vecin cu Gigi şi Adi, Felix nu se da bătut.

Acum i-a venit rândul lui Petre Iancu, remacabilul jurnalist de la “Deutsche Welle”. Patronul unui trust de presă specializat în linşaj mediatic se plânge că este calomniat. Hoţul strigă "Prindeţi hoţul!" Omul care se serveşte de de-alde Badea, Gâdea şi Ciuvică în sulfuroasele campanii menite să denigreze pe oricine îndrăzneşte să spună ceva nefavorabil despre el (trecut, prezent, viitor), păpuşarul uselist, anunţă că din banii pe care, pasămite, îi va obţine în urmă procesului, va înfiinţa “burse gratuite” în cadrul unei “Academii Media”. O academie în care, e de presupus, vor preda cei mai sus pomeniţi.

Ce-o fi însemnând “burse gratuite"? Adică diferite de “bursele de vânzare”? Adică, aşa cum se pune în engleză, "with no strings attached"? Mi se pare culmea ridicolului. Ori, cine ştie, o scăpare freudiană. Cât despre “Academia Media” înfiinţată de Dan Voiculescu, îmi aminteşte de uzina de diplome “Spiru Haret” a lui Aurelian Bondrea şi de filantropiile academice ale lui Iosif Constantin Drăgan. Trei mari spirite înfrăţite sub semnul propăşirii neamului. “Mândri că suntem români”, nu-i aşa?

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: