Evenimentul Zilei > Monden > O prințesă este blestemată să trăiască o viață întreagă singură. Povestea este cutremurătoare
O prințesă este blestemată să trăiască o viață întreagă singură. Povestea este cutremurătoare

O prințesă este blestemată să trăiască o viață întreagă singură. Povestea este cutremurătoare

Viața unei prințese este invidiată de întreaga lume. Palatele regale, ceremoniile fastuoase și o nuntă uriașă sunt de obicei parte din pachetul regal.  Dar despre Prințesa Toshi din Japonia se spune că este cea mai singură prințesă.

Tânăra de 20 de ani, cunoscută și sub numele de Prințesa Aiko, este singurul copil al împăratului Naruhito și al împărătesei Masako. Tânăra prințesă a avut o copilărie dificilă și a spus că a fost agresată la școală. Prințesa Toshi locuiește în palatul imperial din Tokyo fără însoțitori de vârsta ei și încă nu se căsătorește.

O viață dificilă

Tradiția regală din Japonia este deosebit de restrictivă pentru femei și le este permis doar să se căsătorească cu membrii nobilimii. Dar, deoarece nu a mai rămas niciunul în Japonia, acest lucru o pune pe Prințesa Toshi într-o poziție sfâșietoare. Căsătoria cu un om de rând ar obliga prințesa să renunțe la titlurile și privilegiile regale.

Primul împărat al țării, Jimmu, este o figură legendară despre care se crede că este un descendent al zeiței soarelui Amaterasu. Familia regală a Japoniei a căutat să transmită genele strămoșilor lor și să mențină legătura divină. Regulile par a fi în contradicție cu familia de astăzi, care este foarte educată. Împăratul Naruhito a fost educat la Oxford, de exemplu, iar soția sa, împărăteasa Masako, este absolventă la Harvard și fost diplomat. Cu toate acestea, regulile au lăsat familia într-o poziție precară.

Conform legii gospodăriei imperiale din 1947, niciun membru feminin al familiei nu poate deveni monarh. În prezent, există doar 17 membri în viață ai familiei imperiale și doar patru dintre aceștia sunt bărbați. Cei doi moștenitori aparenți ai tronului sunt prințul moștenitor Fumihito, în vârstă de 56 de ani, și fiul său, în vârstă de 15 ani, prințul Hisahito.

Criza de succesiune

Există și un unchi în vârstă, prințul Hitachi, în vârstă de 86 de ani, fratele fostului împărat Akihito care a abdicat. Există teama că, dacă s-ar întâmpla ceva unuia dintre membrii regali, o criză de succesiune ar fi aproape în cea mai veche monarhie din lume. În anumite privințe, soarta prințesei Toshi a fost pecetluită de îndată ce s-a născut.

Ea nu va reuși niciodată să urce pe tron, iar lipsa nobililor eligibili să se căsătorească însemna că alegerea ei de căsătorie ar avea consecințe care îi vor schimba viața. Dacă Prințesa Toshi alege să nu se căsătorească, ea trebuie să devină o fată castă a altarului. Dar există posibilitatea ca legile să se schimbe într-o zi.

Un lucru care rămâne foarte clar este că, dacă nu apar schimbări în curând, Prințesa Toshi rămâne într-o poziție dificilă, având în față un viitor singuratic, potrivit Mirror.co.uk.