Evenimentul Zilei > Sport > O primărie din România a investit toți banii alocați sportului într-o echipă care s-a făcut de râs
O primărie din România a investit toți banii alocați sportului într-o echipă care s-a făcut de râs

O primărie din România a investit toți banii alocați sportului într-o echipă care s-a făcut de râs

Echipa masculină de handbal Magnum Botoșani a primit toți banii alocați sportului din acest oraș și a reușit să bifeze o contraperformanță istorică în campionat.

Reprezentanții Primăriei Botoșani au mizat toți banii din bugetul dedicat sportului pentru echipa de handbal masculin Magnum Botoșani. Decizie bizară și total neinspirată, pentru că respectiva grupare a făcut doar act de prezență în Liga Națională, acolo unde a fost ciuca bătăilor și nu a reușit să câștige vreun punct.

Au primit toți banii alocați sportului din Botoșani și s-au făcut de râs

Finanțarea acordată de Primăria Botoșani, una ce a fost nerambursabilă, a fost acordată în baza Legii 69/2000 și este destinată „promovării sportului de performanță”, după cum scriu jurnaliștii de la siteul botosaneanul.ro.

Magnum Botoșani a înregistrat în ultimul sezon al campionatului 27 de eșecuri în 28 de partide jucate. Handbaliștii moldoveni au bifat și un rezultat de egalitate, dar au rămas fără punctul respectiv. Și asta pentru că a fost retras din cauza unei penalizări.

Pentru finanțarea respectivă au fost depuse 7 proiecte, iar unul dintre ele a aparținut clubului FC Botoșani, care a jucat în play-off-ul sezonului trecut din Liga 1. „Sumele colectate din vânzarea de bilete nu trebuie să depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la FC Botoșani s-ar depăși”, a notat sursa citată, explicând de ce echipa FC Botoșani nu a obținut bani publici, citându-l pe președintelui comisiei de evaluare, Bogdan Buhăianu.

Mesaj ironic postat de reprezentanții formației FC Botoșani

În sezonul trecut, toate competițiile sportive au fost afectate de pandemia de coronavirus, iar toate meciurile s-au disputat fără spectatori începând din luna martie.

„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Ei părerea mea, trebuiau să vorbească unii cu alții, pentru că acele cluburi mai mici nu se încadrează la performanță. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică”, a afirmat Daniel Botezatu, membru în comisie.

„Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogradat cu zero puncte din 28 de meciuri”, au scris cei de la FC Botoșani pe pagina de Facebook.