Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă tragedie la final de an! Sute de persoane, evacuate
O nouă tragedie la final de an! Sute de persoane, evacuate

O nouă tragedie la final de an! Sute de persoane, evacuate

În ultimele zile ale anului, un nou dezastru natural a provocat pagube uriașe. Zece persoane au fost rănite, iar alte 21 au fost date dispărute.

Miercuri, la primele ore ale zilei, Norvegia a fost lovită de un adevărat dezastru natural ce a provocat pagube materiale uriașe. Zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 rămân date dispărute după ce o alunecare de teren produsă în sudul Norvegiei a avariat peste 12 clădiri, a informat poliţia locală, potrivit Reuters.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din zona Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Norvegiei, Oslo. În fotografiile realizate la faţa locului se poate observa un crater de dimensiuni mari, cu clădiri distruse la bază şi altele rămase atârnând pe marginile sale.

Aproximativ 700 de persoane au fost evacuate

„Sunt multe case în regiunea afectată”, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

„Condiţiile sunt dificile. Este întuneric, iar vremea este nefavorabilă”, a spus acesta, dar când se va face mai multă lumină va deveni mai uşor.

Poliţia, care a fost alertată referitor la producerea alunecării de teren în jurul orei 4:00 a.m. (03:00 GMT), a declanşat o amplă operaţiune de salvare la care participă, printre altele, echipaje din forţele de ordine, serviciile de urgenţă şi Crucea Roşie.

Aproximativ 700 de persoane au fost până în prezent evacuate din zonă, a declarat poliţia.

Persoanele dispărute locuiau în casele aflate în centrul zonei unde s-a produs alunecarea de teren, însă pe moment nu se ştie dacă acestea au fost prinse sub dărâmături, erau plecate când a survenit catastrofa sau au reuşit să scape, a precizat poliţia.

„Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg reporterilor de la locul tragediei.

Autoritățile au transmis că zona în cate s-a produs alunecarea de teren rămâne deocamdată instabilă, iar în momentul de faţă la ea se poate ajunge doar cu elicopterul, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

Cantităţi mari de precipitaţii care au fost înregistrate în sudul Norvegiei în ultimele zile ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zona respectivă, a transmis radiodifuzorul NRK.