Evenimentul Zilei > Monden > Profeția teribilă a unui geniu al fizicii. Catastrofa care va provoca Sfârșitul Lumii
Profeția teribilă a unui geniu al fizicii. Catastrofa care va provoca Sfârșitul Lumii

Profeția teribilă a unui geniu al fizicii. Catastrofa care va provoca Sfârșitul Lumii

Profețiile nu sunt domeniul exclusiv al marilor mistici și clarvăzători. Cu mijloacele lor specifice, oamenii de știință au încercat adesea să calculeze data Sfârșitului Lumii.

Au cedat ispitei de a face profeții chiar și unii sdintre cei mai reputați oameni de știință. De pildă, faimosul profesor Stephen Hawking,, geniul țintuit într-un scaun cu rotile, care s-a stins din viață în 2018. Hawking a fost nu numai un fizician de geniu, unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, ci și  director de cercetare la Centrul de Cosmologie Teoretică de la Universitatea din Cambridge. Activitatea sa științifică a inclus o colaborare cu Roger Penrose asupra teoremelor singularității gravitaționale în cadrul relativității generale. El a fost, de asemenea, primul care a expus o teorie a cosmologiei.

Stephen Hawking: Expedition New Earth”

Hawking s-a ocupat, însă, și de po


pularizarea descoperirilor științifice. În 2017, a realizat în colaborare cu BBC un serial de documentare numit „Stephen Hawking: Expedition New Earth”, unde a prezis ce soartă va avea umanitatea în secolul următor. A reușit, se pare. chiar să calculeze Sfârșitul Lumii cu mijloacele științelor exacte. E drept, marja pe care și-a luat-o e uriașă. „Din cauza schimbărilor climatice, a pericolului pe care îl reprezintă asteroizii, cu epidemiilor și a creșterii populației, planeta noastră este din ce în ce mai precară.


Atacuri criminale asupra firmelor care dezvoltă vaccinuri. Cu cine s-a aliat Kim Jong-un

Drept urmare, riscul unui dezastru pe planeta Pământ poate fi destul de redus într-un anumit an, dar aceste riscuri se însumează în timp și devin o aproape o certitudine pentru următorii 1.000 sau 10.000 de ani.

În acel moment ar fi trebuit să ne fi răspândit deja pe alte planete, așa că un dezastru pe Pământ nu ar însemna și sfârșitul rasei umane.

Cu toate acestea, nu vom stabili colonii capabile să se auto-susțină în spațiu cel puțin nu în următoarea sută de ani, așa că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă”.

Ce catastrofă va provoca Sfârșitul Pământului?

Una dintre amenințările majore, în opinia profesorului Hawking, sunt  asteroizii, despre care a vorbit în 2010 în documentarul său „Into the Universe with Stephen Hawking”.

„Pe măsură ce privim spre viitor, se dovedește că universul este un loc destul de periculos.


Teorie halucinantă. Joe Biden va fi înlocuit din funcția de președinte? Iată indiciile

 


Uitați-vă la zona din preajma Pământului, este plină de miliarde de asteroizi, resturi străvechi ale procesului care a produs sistemul solar.

Posibilitatea ca unul dintre aceștia să ne distrugă nu este numai un scenariu de film de groază de la Hollywood, amenințarea pe care o reprezintă asteroizii este reală.

Hawking a amintit, ca exemplu, despre asteroidul Apophis, denumit astfel după un demon mitic al vechilor egipteni – Dumnezeul întunericului și al distrugerii”. Acest asteroid a provocat o scurtă perioadă de îngrijorare în decembrie 2004, când calculele inițiale au indicat o probabilitate de până la 2,7% să lovească Pământul pe 13 aprilie 2029.

„Descoperit în 2004, Apophis are dimensiunea unui zgârie-nori cu 100 de etaje și cântărește aproximati20 de milioane de tone. Viteza prin spațiu este de peste 45 000 de kilometri pe oră. E. deci. de zece ori mai rapid decât un glonț. Mai mult, acest asteroid conține la fel de multă energie ca toate armele nucleare combinate  ale lumii noastre”, notează ziarul britanic Express.

Alertă în Europa! Brexitul, doar începutul? O țară puternică se gândește să iasă din UE