O nouă televiziune în Republica Moldova: Va fi ca un agregator de emisiuni

O nouă televiziune în Republica Moldova: Va fi ca un agregator de emisiuni Sursa foto: Dreamstime.com

Prima TV va ajunge și în Republica Moldova, anunță grupul Clever, care va mai lansa în țara vecină și postul Cinemaraton Moldova.

Prima TV va ajunge și în Republica Moldova

Grupul Clever lansează în Republica Moldova, pe lângă Cinemaraton Moldova, și Prima TV Moldova, cu o grilă de programe diferită față de cea din România.

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat lansarea unui nou post de televiziune, Prima TV Moldova (în versiune HD). Acesta va difuza conținut de la toate televiziunile grupului Clever, conform declarațiilor Irinei Radu, consultantul proiectului, adresate membrilor CNA.

Conform documentației depuse la CNA, Prima TV Moldova va difuza 94% producții audiovizuale românești și va emite 24 de ore din 24.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mutare surpriză pe piața media. Apare un nou concept de televiziune

Sursa foto: arhiva EVZ

„Este ca un agregator de emisiuni”

„Am constatat, în urma deplasărilor în Republica Moldova şi a contactelor permanente pe care le avem, o nevoie foarte mare de conţinut în limba română.

Cum probabil ştiţi, o parte dintre canalele de acolo s-au închis din diferite motive. În paralele cu asta aş aminti de toate campaniile de dezinformare şi de faptul că trustul nostru şi Prima TV şi Prima News au ştiri serioase şi echilibrat care nu-şi propun să manipuleze, deci consider că intrarea noastră pe piaţă în Moldova va aduce un plus de seriozitate, de informaţie corectă.

Grila Prima TV Moldova se compune din ceea ce am considerat noi emisiunile importante de pe cananele trustului Clever spre a fi văzute şi în Republica Moldova. Prima TV Moldova este ca un agregator de emisiuni pe care suntem siguri că cei din Republica Moldova le vor urmări”, a declarat Irina Radu, consultant al proiectului, pentru paginademedia.ro

Când va fi lansată televiziunea

Irina Radu nu a oferit un termen exact pentru lansarea televiziunii, dar a menționat că a discutat deja cu cabliști din țara vecină și a primit promisiuni că vor fi incluși foarte repede în grilele de cablu.

„Avem promisiunea de a intra foarte repede pe cablu. Sigur că nu vrem să ne repezim pentru că vrem să avem şi o comunicare şi o promovare cum trebuie. Teoretic se poate intra şi în 30 de zile dar vrem să o facem cum trebuie, cu înţelepciune şi cu paşii profesionali necesari”, a încheiat Irina Radu.