Evenimentul Zilei > Justitie > O nouă lovitură pentru DNA. Negulescu „nu știe” de ce a fost chemat la Secția de Investigare a Magistraților
O nouă lovitură pentru DNA. Negulescu  „nu știe” de ce a fost chemat la Secția de Investigare a Magistraților

O nouă lovitură pentru DNA. Negulescu „nu știe” de ce a fost chemat la Secția de Investigare a Magistraților

Fostul procuror de la DNA Ploiești Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, a fost chemat astăzi în fața magistraților de la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, unde i s-a prelungit măsura preventivă a controlului judiciar.

Mircea Negulescu le-a spus jurnaliștilor prezenți la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție că nu știe de ce a fost chemat. 

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că l-au forţat pe Vlad Cosma, ameninţându-l cu deschiderea unui dosar penal pe numele surorii sale, Andreea Cosma, să scrie declaraţii false, sub un alt nume, dar şi liste din care să rezulte că alegătorii din Republica Moldova au primit bani drept „mită electorală”.

Totodată, în iunie 2018, în dosarul privind finanţarea ilegală a clubului Asesoft Ploieşti, Vlad Cosma anunţa că îşi retrage denunţul, dat fiind că acesta i-a fost dictat. „Nu îmi menţin niciuna din cele trei declaraţii. Nu îmi mai menţin denunţul. Denunţul a fost invenţia procurorului Mircea Negulescu.

La sfârşitul lunii aprilie – începutul lui mai 2015, prin mai multe metode, procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a încercat să mă determine, şi a reuşit, să semnez mai multe declaraţii de martor protejat, inclusiv denunţuri, care ulterior au fost declinate la DNA Ploieşti. În acea perioadă am semnat 4-5 declaraţii. Acest denunţ a fost dictat şi redactat de Negulescu şi de poliţistul judiciar Mihai Iordache”, declara Vlad Cosma. Mai mult, de-a lungul apariţiilor în media, fostul deputat a declarat că a fost folosit şi constrâns de Mircea Negulescu, în nenumărate rânduri, în dosare care vizau personalităţi politice, în dosare în care „dublează martori, inventează stick-uri şi prejudicii”.