Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă infracțiune face ravagii noapte de noapte în Timișoara
O nouă infracțiune face ravagii noapte de noapte în Timișoara

O nouă infracțiune face ravagii noapte de noapte în Timișoara

O nouă infracțiune face ravagii noapte de noapte în Timișoara, fără ca autoritățile să intervină până acum. Totul a fost dezvăluit presei locale de un cetățean.

Hoții vin cu scări și fierăstraie, se urcă în copaci și le taie crengile. Atacă doar conifere, brași și tuia, reușind până acum să distrugă copaci înalți și frumoși.

Hoții de cetină au dat atacul în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în zona centrală a orașului. Au venit cu o dubiță, aveau o scară extensibilă și fierăstraie. ”Azi-noapte la ora 2 a venit un grup de opt indivizi să definitiveze vandalizarea brazilor. Președintele de bloc i-a văzut, vin cu o dubiță, scară și fierăstraie. A anunțat la 112, nu interesează pe nimeni tăierea unor brazi… așa că a strigat din balcon până au plecat. La Facultatea de Drept au fost văzuți iar”, a relatat cititorul Tion.ro.

Crengile de brazi sunt ulterior transformate în coroane mortuare, fiind vândute flrorarilor de către hoți.  „Se duc în piețe, fac coroane cu cetină de pe domeniul public. Nu mai au de unde să aducă pentru coroane și se descurcă oricum. E un fenomen, nu un incident, iar Poliția Locală nu face nimic. Ar trebui să întrebe de acte de proveniență pentru cetină pe fiecare vânzător de coroane din piețe. Poate se complac din alte motive. Pe vremuri țin minte că se făceau controale”, a mai notat sursa citată.