O nouă echipă de fotbal în Liga 1. Are buget nelimitat și va fi „Milanul” României

O nouă echipă de fotbal în Liga 1. Are buget nelimitat și va fi „Milanul” României Sursa foto: Tom Wang | Dreamstime.com

CSM Reșița, liderul seriei a 8-a a Ligii a 3-a, ar putea beneficia de o investiție record dacă va promova în eșalonul secund la finalul sezonului actual. Un fost finanțator de la Petrolul Ploiești se pregătește de revenirea în fotbal.

CSM Reșița ar putea să aducă în actualitate vremurile de glorie de la finalul anilor 1990 dacă echipa va promova în eșalonul secund al fotbalului din România. „Milanul” din Banat va beneficia de un ajutor financiar important din partea unei companii cunoscute din țara noastră. Singura condiție este ca liderul seriei a 8-a a Ligii a 3-a să promoveze la finalul sezonului 2022-2023.

Veolia, fostul finanțator al Petrolului Ploiești, este compania care a promis echipei din Reșița un ajutor financiar. Firma a investit suma importante de bani la Petrolul Ploiești timp de aproape cinci ani, din iarna anului 2016 și până în vara lui 2021. Veolia a asigurat un buget de peste trei milioane de euro „Lupilor galbeni” în ultimul sezon pe care l-au jucat în Liga a II-a.

Un nou președinte la CSM Reșița

În cazul în care această mutare se va realiza, Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, vrea ca funcția de președinte al CSM Reșița să fie ocupată de Cristi Vlad, fostul conducător al Petrolului în perioada în care compania finanța gruparea din Ploiești. Mandatul de director sportiv al lui Cristi Vlad la CS Blejoi, liderul autoritar al Seriei a 5-a a Ligii a 3-a, mai este valabil până la finalul acestui sezon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania Veolia a anunțat în anul 2021 că nu va mai susține financiar Petrolul Ploiești. Veolia Environnement este o companie franceză care activează în patru domenii: apă, energie, transport și management-ul deșeurilor. Această companie este considerată cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă.

„Veolia România s-a alăturat echipei ploieştene într-un moment dificil, acum patru ani, când Petrolul Ploieşti se afla în Liga a IV-a, şi a pus bazele acestui parteneriat din respect faţă de comunitatea ploieşteană şi cu dorinţa de a obţine performanţă, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar şi expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic naţional”, se preciza în comunicatul emis în urmă cu doi ani, potrivit Playsport.ro.