Editura Evenimentul si Capital

O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 0 Comentarii | 5578 Vizualizari

Evenimentul zilei a dat o veritabilă lovitură de Presă publicînd Raportul SIPA, pe numele său oficial, Raport privind activitatea Comisiei constituite prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1348/C din 31 mai 2007, modificat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1489/C din 11.06.2007 și completat prin Ordinele Ministrului Justiției nr. 2175/C din 27.08.2007 și nr. 2959/C din 21.11.2007.

Nu întîmplător redacția de acum a ales drept titlu de rubrică unul care făcuse gloria Evenimentului zilei de pe vremea mea:

Am pus mîna pe...

La această rubrică, Evenimentul zilei reproducea pur și simplu, fără comentarii, prefațîndu-le doar cu lămuririle despre ce-i vorba, Documente pe care Autoritățile le țineau ferecate. Sper că reluarea acestei rubrici să fie pentru Evenimentul zilei de azi prilejul de a ține sus steagul principalei misiuni a presei:

Cea de a dezvălui ceea ce Autoritățile se străduiesc să ascundă.

Atît Klaus Iohannis, cît și Tudorel Toader au făcut orice pentru a evita desecretizarea Raportului.

Klaus Iohannis s-a expus riscului de a lua în gură un clișeu folosit de fosta Pușcalău, pe vreme cînd se hîrjonea de-a presa, iar Tudorel Toader, celui de a spori suspiciunile că e un brav Nou Securist.

Observînd asta, eram mai mult ca sigur că Statul Paralel va purcede de îndată la o Diversiune menită a abate atenția de la publicare, în sfîrșit, a Raportului, prin crearea unei false bombe de presă.

Miercuri seara, la România9, emisiunea lui Ionuț Cristache de pe TVR, în dezbaterea amplă despre Raportul ținut secret de autorități și publicat de Evenimentul zilei, subliniind importanța covîrșitoare a Documentului în aflarea adevărului despre Arhiva SIPA, mă întrebam prin ce diversiune va încerca Statul Paralel, în fapt, Noua Securitate, să abată atenția de la întrebările legitime stîrnite de conținutul Raportului.

Răspunsul a venit a doua zi dimineață.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a dat publicității, în sunet de tobe și trompete, o așa zisă listă a celor care au intrat în Arhiva SIPA. Pentru a manipula Presa noastră de fătuce și colonelese, Tudorel Toader, cîrtița Statului Paralel din fruntea Ministerului de Justiție, a poreclit publicarea Listei Desecretizarea unor importante documente menite a desluși adevărul în cazul Arhivei SIPA.

În presa noastră de azi lucrează cu precădere colonese sau fătuce, sergenți majori sau guguștiuci. N-a fost greu în aceste condiții ca diversiunea lui Tudorel Toader să prindă, mai ales că ea avea drept temei cunoașterea cu ochii închiși de către Noua Securitate a slăbiciunilor de neiertat ale presei noastre de azi. Lista lui Tudorel Toader a acaparat imediat Breaking News-urile televiziunilor de știri.

Moarta Ileana Ciuculete, cea care participă la talkshow-uri fără să dea la o parte capacul sicriului, a fost trecută pe linie moartă.

Burtierele au plesnit de titluri precum: Nume bombă pe lista SIPA, Horia Georgescu a intrat în Arhiva SIPA, Lista SIPA - Horia Georgescu, SCORMONITOR ACTIV.

La o simplă lectură, așa zisă listă secretă nu-i altceva decît o banală consemnare a intrărilor în Arhivă ale membrilor Comisiei Chiuariu începînd cu 1 iunie 2007.

Despre o parte a acestor intrări, cele de pînă la întocmirea Raportului, membrii Comisiei dau seamă în Raportul publicat de Evenimentul zilei:

„Membrii Comisiei au efectuat 17 deplasări la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au procedat la disigilarea spațiului de depozitare a arhivei care a aparținut Direcției Generale de Pază și Anticorupție, depozitată la etajul 2, conform proceselor -verbale anexate, iar la plecare, de fiecare dată, au sigilat ferestrele și ușile de acces cu un nou sigiliu eliberat de Serviciul de Informații Clasificate al Ministerului Justiției.”

Nu e nimic secret în această listă și cu atît mai puțin ilegal.

Intrările au avut drept temei Ordinul Ministrului Justiției de constituire a Comisiei.

Ca să nu mai spunem că o listă despre cei care au intrat ca membri ai unei Comisii decise de ministru în Arhivă nu are nici o relevanță pentru suspiciunea de umblat criminal în dosare în vederea unor informații de acolo în vederea șantajului.

Ce mai încolo și încoace! A fost vorba de o desecretizare a pîrțului!

Dacă ar fi fost vorba doar de manipularea presei prin prezentarea drept senzațională a unei biete liste nesecrete, ar mai fi fost cum ar mai fi fost. Mult mai grav, Tudorel Toader a procedat la o incredibilă falsificare a listei.

Între 19 ianuarie 2007 și 5 aprilie 2007 la Arhivă au avut acces Cristi Dănileț și Paul Dumitriu, membrii Comisiei Macovei, constituite prin Ordinul de Ministru nr. 1251/C din 19 ianuarie 2007. Cristi Dănileț a declarat în spațiul public că a intrat în Arhivă pe baza Ordinului de trei ori. N-avem nici un motiv să credem că judecătorul minte. Indiscutabil, intrările sale și ale colegului au fost consemnate în Opis, deoarece se bazau pe un Ordin al Ministrului, la fel ca intrările membrilor Comisiei Chiuariu. Asta și explică de ce Cristi Dănileț a insistat și insistă în recunoașterea acestor intrări. El știe că în orice moment poate fi consultată lista celor care au avut acces pe bază de Ordin de ministru.

Așa zisă listă a lui Tudorel Toader debutează însă cu intrarea din 1 iunie 2007 a Comisiei Chiuariu.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI