Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă ameninţare a internetului: violul pe Facebook
O nouă ameninţare a internetului: violul pe Facebook

O nouă ameninţare a internetului: violul pe Facebook

Site-urile de socializare aduc cu ele, odată cu lucrurile pozitive, o grămadă de ameninţări neaşteptate. Tinerele naive care petrec ore în şir pe internet s-ar putea trezi în faţa unui viol online.

Pare imposibil dar internetul şi site-urile de socializare ne expun la o serie de riscuri despre care nici nu bănuim. Violul online este unul dintre aceste riscuri, cu toate că pare absolut imposibil ca cineva să abuzeze sexual de o altă persoană fără a exista contact fizic.
Faptul a fost dovedit în cazul unui britanic în vârstă 49 de ani, care a abuzat de o tânără de doar 21 de ani. El a fost condamnat şi se află în închisoare în acest moment.
Darrell Bingham şi-a făcut un cont fals de Facebook, a câştigat încrederea unei tinere şi a reuşit să o convingă să îi dea câteva poze mai deocheate cu ea. De aici a început calvarul tinerei şi violul propriu-zis asupra căruia s-au pronunţat şi judecătorii care i-au dat o pedeapsă de şapte ani de închisoare.
Bărbatul o ameninţa pe tânără că va da pozele cu pricina tuturor colegilor ei de muncă, familiei şi altor cunoscuţi. În schimbul păstrării lor secrete, el îi cerea să facă îi facă adevărate show-uri erotice prin intermediul webcam-ului, în fiecare zi, relatează cei de la India Today.
Ulterior s-a dovedit că cel care profitase de biata fată era chiar iubitul ei, cu care nu locuia împreună şi care încercase să îi facă un fel de farsă de-a dreptul bolnavă. Cu toate astea, tânăra a acceptat timp de şase luni să facă video chat erotic pentru cel care s-a dovedit a fi tocmai partenerul ei de viaţă.

Sursa: India Today

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News