Scandalul folosirii banilor europeni, în care apare numele liderului USR, Dan Barna,  a căpătat o întorsătură neașteptată! Astfel, au apărut noi dezvăluiri legate de modul în care au fost derulate proiecte europene care ar fi trebuit să aibă că destinatari tineri întreprinzători, anunță realitatea.net.

Personajul nou care ar fi implicat în acest scandal, dezvăluit prima dată de Rise Project, este o apropiată a lui Dan Barna, care are o experiență de 14 ani în domeniul afacerilor. Aceasta ar fi beneficiat de o finanțare de 33.000 de euro pentru o afacere de tip start-up. Realitatea TV a cerut un punct de vedere liderului USR, Dan Barna, pe tema acestui subiect, acesta afirmând că va da o declaraţie, în care va lămuri noile acuzaţii aduse.

Afacere cu cântec 

„Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare”, fosta firma a liderului USR , Dan Barna,  a coordonat  un proiect  „StartUp Plus”, care avea alocate 11,7 milioane de lei. pentru a fi cheltuiți. Practic, ar fi trebuit organizate cursuri care aveau ca „țintă” 400 de oameni, 48 dintre cursanți urmând să primească la final peste 33.000 de euro pentru a pune la punct o afacere. Pe lista „norocoșilor” viitori afaceriști figurează  și Oana Suciu,un întreprinzator cu experiență. Firma înfiinţată de ea, cu ajutorul fondurilor structurale, a fost cedată unui cetățean american, la un an de la înființare.

„Aparent, această sumă uriașă a intrat în România și a fost mistuită de o mulțime de firme ca cea fondată de cel care se dorește președintele țării. Programe complicate, cursuri inutile, proiecte falimentare după cum a arătat și RISE Project. Acest articol arată faptul că atât de prost au fost manageriate astfel de proiecte. S-au cheltuit bani pentru a se pregăti că antreprenor o femeie al cărei trecut în afaceri conținea deal-uri cu generali SIE, cu spioni CIA”, arată publicația online lumeapolitică.ro