Astfel, în ianuarie 2007, soții Iorgulescu au împrumutat de la bancă suma de 817.785 franci elveţieni.

Ulterior, cursul francului elveţian a scăzut în raport cu euro, zeci de mii de români având probleme cu plata ratelor care se măriseră. Şi familia Iorgulescu a dat banca în judecată, în februarie 2015, aşa cum au procedat mulţi români, pentru „clauze abuzive”. Pe 28 mai 2015, Judecătoria Sectorului 1 şi-a declinat competenţa în soluţionarea cauzei şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţata în şedinţa publica, azi, 11.03.2016”, a fost hotărârea judecătorilor. Soţii Iorgulescu au făcut apel, iar procesul a mers mai departe şi a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă, suspendă judecata recursul declarat de recurenţii-reclamanţi IORGULESCU GABRIELA şi IORGULESCU GEORGE GINO împotriva deciziei civile nr. 1833A/2017 din 25 octombrie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a civilă, până la soluţionarea cauzei nr. C-81/19 aflată pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Definitivă.”, au hotârît judecătorii pe 21 februarie 2019, la 4 ani de la declanşarea procesului.

În acest moment, soţii Iorgulescu au probleme mai mari decât procesul cu banca. Fiul lor, Mario, este internat la clinica San Raffaele, din Milano, unde a fost transferat cu ajutorul unei aeronave, după accidentul rutier pe care l-a provocat la începutul lui septembrie, soldat cu moartea unui om.

După ce a fost pus pe un tratament intensiv, starea lui Mario Iorgulescu s-a îmbunătățit considerabil. Astfel, din surse apropiate, se pare că Mario Iorgulescu a început să meargă. „El a făcut progrese considerabile. Se mișcă prin salon, ajutat de cadrele medicale, dar și de persoane din familie, care îi sunt mereu aproape. Mario a început să se și hrănească pe cale normală și se speră ca situația lui să evolueze pe zi ce trece”, au dezvăluit apropiații lui Mario Iorgulescu, scrie stirilekanald.ro.

Lovitura a venit luni, când procurorii italieni i-au comunicat oficial lui Mario Iorgulescu că este anchetat pentru ucidere din culpă în România. Întreaga procedură a avut loc îla spitalul unde tânărul a fost transferat în stare gravă, acum mai bine de o lună.