O judecătoare din Iași a fost internată cu forța la Socola. Vecinii au solicitat ajutorul Poliției

O judecătoare din Iași a fost internată cu forța la Socola. Vecinii au solicitat ajutorul Poliției Sursa foto: Judecatoria Iași / Facebook

O judecătoare din Iași și-a terorizat vecinii în miez de noapte. Aceștia au încercat să discute cu magistratul însă fără succes, așa că au cerut ajutorul Poliției. Agenții sosiți la fața locului au fost nevoiți să o ducă la Spitalul de Psihiatrie Socola din cauza comportamentului său.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, pe 9 mai, judecătoarea Mariana Obreja, magistrat la Judecătoria Iași, a fost internată cu forța la Spitalul de Psihiatrie Socola de agenții Secției 4 Poliție. Aceștia au acționat după ce vecinii judecătoarei au cerut ajutor deoarece aceasta asculta muzică la volum maxim în miez de noapte.

Agenții de poliție au ajuns la blocul din Tătărași unde locuiește judecătoarea la ora 2.00 noaptea. Atunci când a văzut Poliția ea ușa ei, Mariana Obraja a devenit recalcitrantă și a început să se comporte irațional. Din cauza acestui comportament, agenții au fost nevoiți să o ducă la Spitalul de Psihiatrie Socola. Judecătoarea a stat internată timp de opt zile, fiind externată pe 17 mai.

Magistratul ieșean s-a ales și cu o amendă de 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Potrivit unor surse, după ce a fost externată, ar fi depus o cerere de pensionare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătoarea din Iași nu este la prima abatere

În 2011, Mariana Obreja a avut un comportament ciudat chiar în sala de judecată. Aceasta a închis ușile sălii în care activa deși părțile din dosare așteptau pe hol. Magistratul a încuiat ușa și a judecat singură cazul, fără să de-a ocazia părților să își exprime punctul de vedere.

„În data de 6 iulie 2011, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru judecători şi a aplicat doamnei judecător Obreja Mariana de la Judecătoria Iaşi sancţiunea avertismentului pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. S-a reţinut că doamna judecător nu a respectat principiul publicităţii şedinţei de judecată într-un număr de cauze”, se precizează într-un comunicat al CSM.

Înainte de acest incident, judecătoarea din Iași s-a plâns colegilor ei că avocații țipă la ea și nu mai face față stresului. Mariana Obreja activează la Judecătoria Iași din anul 1999, unde a fost numită prin decretul fostului președinte Emil Constantinescu, potrivit dezvaluirea.ro.