Evenimentul Zilei > Horoscop > O întrebare interesantă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
O întrebare interesantă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O întrebare interesantă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cauţi repere solide, dovezi şi certitudini! Fii mai concret şi realist! În această zi de marți primeşti o veste buna şi una mai puţin fastă, dar activitatea nu te lasă să faci o analiză. În special în relaţiile amoroase nu te lăsa condus numai de pasiune, mai foloseşte-ţi şi mintea

21 ianuarie

 

O întrebare interesantă. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 21 ianuarie s-au născut Benny Hill, Placido Domingo, Telly Savalas, Jack Nicklaus, Paul Scofield, Christian Dior, Gena Devis, Petru Creţia, Silvian Iosifescu.

 

În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Maxim Mărturisitorul, Neofit, Evghenie, Candid, Valerian şi Achila.

 

„Evenimentul Zilei” din 21 ianuarie, de fapt evenimentele, sunt:

 

În 1846 pe 21 ianuarie apărea prima ediţie a prestigiosului „Daily News” editat de Charles Dickens. Ce timpuri, ce ziare, ce jurnalişti, mon cher!

 

În 1907, tot pe 21 ianuarie şi tot în Marea Britanie, taxiurile au fost recunoscute în mod oficial.

 

În 1911, pe 21 ianuarie, de data aceasta pe bătrânul continent, la Monte Carlo începe primul „Rally”. Învingătorul, o săptămână mai târziua, pe 28 ianuarie, a fost Henri Rougier.

 

În 1937, tot pe 21 ianuarie, Marcel Boulestin devine primul bucătar realizator al emisiunii, la BBC TV, „Cook’s Night Out”. Deci, emisiunile cu bucătari au o lungă și vastă experienţă.

 

În 1954, tot pe 21 ianuarie, cea mai iubitore de pace țară din istorie, SUA, lansează la apă primul submarin atomic dotat cu rachete nucleare. Nu se știe de ce, a fost botezat ”Nautilus”. La fel, nu se știe dacă pe căpitan îl chema ”Nemo”!

 

În 1976, pe 21 ianuarie, are loc zborul de inaugurare a splendidului supersonic de pasageri „Concorde”. Un avion British Airways pleacă de la Londra la Bahrain şi un Air France pleacă pe cursa Paris- Rio de Janeiro. Amândouă au decolat simultan, la ora 11:40 GMT. Regret multe lucruri în viaţă. Unul dintre ele este că nu mi-am permis să cumpăr un bilet pe „Concorde”! Sursă: Book of Days, pag. 40.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, primesc zilnic multe întrebări. La unele râd, la altele mă întristez, majoritatea sunt corecte, rar mă enervez. Ieri am primit o întrebare la care nu știu ce să răspund. O întrebare de la o fată de 17 ani din Brașov. Întrebarea este: ”Domnule profesor, de ce nu o ia Barnevernet pe Greta Thunberg?” Eu nu am știut ce să răspund, probabil că din cauza că nu mai mă puteam opri din râs, dar domniile voastre ce ziceți? Știți unde să scrieți, la [email protected].

 

Dar se întâmplă lucruri serioase în lume. Rudele mele îngheață la Edmonton, Canada și se întreabă unde este încălzirea globală. La Teheran este un metru de zăpadă, așa că Unchiul Sam a trimis schiuri infanteriștilor marini din Golf, dar au ajuns la ei schiuri nautice. Bun, nu este prima gafă majoră, în timpul războiului din golf, diviziile de blindate au primit muniție de 125 mm, dar tunurile tancurilor aveau 120 mm. În Virginia este una dintre cele mai grele ierni. La Oimiakon, polul mondial al frigului, s-au înregistrat temperaturi sub minus 50 de grade Celsius. Marea Baltică a înghețat pe suprafețe mari, este un spectacol pe cinste. Spărgătoarele de ghiață rusești din Arhangelsk nu s-au mai aventurat în afara golfului Mării Albe, este prea frig și stratul de gheață prea gros. Trecătorile din munții Tian Shan, din China sunt blocate de zăpadă, mai multe localități sunt izolate. Erupția vulcanului Taal din Filipine a poluat cu pulberi cât 50 de ani de activitate industrială. Și tot felul de vești de genul acesta, în general negative. Mă gândesc, la ce îmi trebuie să știu toate aceste atrocități? Bună întrebare…

 

Acum vă rog să mă scuzați a venit curierul de la Bruxelles cu o notiță deasupra OPEN NOW. Ce o fi, despre ce este vorba? Dacă este ceva interesant și nu este FYEO, o să vă povestesc mâine, doar este o altă zi!

 

 

HOROSCOP 21 ianuarie 2020

 

BERBEC   Nu accentua problemele, nu ţi le face mai grele prin grijă permanentă. Aşa e viaţa, nu este nimic personal, alţii au alte interese, divergente de ale tale. Şi sunt nişte nesimţiţi. Punct! În această perioadă eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta!  Parţial adevărat este faptul că nu eşti cea mai bună companie, în această perioadă. Vremea puţin mai caldă decât obişnuitul iernii statistice şi capricioasă te face să te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusă, sau cu fitilul aprins. Excesul de energie vitală sau pierderea ei se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Ceea ce te poate face misterioas si imprevizibil, dar şi revanşard si neplacut.

TAUR  Trebuie să acorzi atenţie vieţii de familie, relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită creditele, cel puţin în această perioadă. Nativii şi nativele din Taur trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu sau partenerii/familia de acasă. Pentru a evita, bineânţeles, unele surprize sau „stupize” neplăcute. În general, trebuie să eviţi ca să pui anturajul în situaţia de a-şi arăta „arama”, adică maximum de prostie. Banii şi veniturile, în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi vor veni, totuşi, este adevărat că ceva mai tarziu decât era prevazut. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, duşmanii au şi ei problemele lor aşa încât te mai slăbesc un pic. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie, dacă o ai, sau relaţiilor cu prietenii.

GEMENI   Dimineaţa, la serviciu, sau unde activezi, evită situaţiile complexe, complicate. Nu face pe deşeptul şi nu te oferi voluntar… pentru misiuni imposibile! Analizează, gândeşte-te mai mult! Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe monumentale şi cheltuieli extravagante. Ziua de azi este, de asemenea, favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Trebuie să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, în general, pentru toţi nativii din zodie. Nu îţi face griji, viitorul îţi este favorabil!

RAC   Lasă emoţiile să te poarte, atâta timp cât sunt în registrul benefic, plăceri artistice, sentimente puternice, trăiri superioare… Eşti acceptat, plăcut, pentru modul tău armonios de viaţă! Pentru un procent mare din Racii cei armonioşi, dar posesivi, este o zi bună.  Pentru un procent mic: o pierdere, sau ratacirea unui obiect poate fi evitată prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Nu uita ca optimismul este incapatanarea de a spune ca te simti bine cand totul in jurul tau merge rau. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promoveaza cu curaj interesele proprii. Nu da curs propunerilor persoanelor necunoscute. Prietenii sunt evazivi şi oarecum plictisiţi, dar îi poţi ţine câteva minute bune la mobil. O oră?!!

LEU   Nu trebuie să dovedeşti nimănui, nimic, cine se scuză, se acuză! Trebuie să dai importanţă direcţiei principale – interesele tale personale. Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide! În a doua parte a zilei, evenimentele, situaţiile şi emoţiile tale sunt la fel de alternative ca acul unui seismograf în Japonia. Ba fericiţi, ba posaci, o să vă faceţi un titlu de glorie, dragi nativi şi native din zodia imperială şi orgolioasă a Leului să comunicaţi tuturor alternanţele simţămintelor profunde ale fiinţei voastre. Ca şi când de asta ar avea nevoie anturajul!  Dar dacă te simţi bine ca şi comunicator de emoţii…

FECIOARĂ Contrar obiceiului, astăzi nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti calmul. Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism, dar şi pe cei care stau acasă crescând copiii sau bucurându-se de amintiri strânse în peste jumătate de veac. Pe seniori, pe cei care au construit o ţară şi oraşele unde locuim, iar acum incompetenţii şi iresponsabilii care guvernează îi consideră o „povară”. Povară sunt guvernanţii şi politicienii, în general. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din depozite. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent.

BALANŢĂ  Eşti foarte zâmbitor, dar pari şi puţin cam distrat. Astăzi ţi-ai propus o multime de scopuri de atins si lucruri de facut. Timpul pare că nu mai ajunge, aşa că trebuie să te grăbeşti! Seducţia ta începe să convingă, dar produce şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, este aşa de bine să mai bine stai la o bârfă  la telefon…  Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor sau de aprecieri de la anturaj. Nimeni nu zice nimic pentru că mai tot zodiacul este lovit de vreme şi vremuri, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru lenea ta cea mare.  De astăzi, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămanţi mai puţin. Fii mai atent la forma fizică!

SCORPION   Stabileşte priorităţile, interesele pentru care merită să te lupţi. Nu fii agresiv cu orice preţ, pentru orice nimic. Fă economie la energia ta psihică, păstreaz-o pentru lucruri importante! O zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa astăzi, ce a fost mai greu, a trecut. Totuşi, nu lăsa nici o schimbare să te tenteze! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Scorpionii artişti,  şi/sau educatori, învăţători, profesori, sunt mai avantajaţi în aceasată perioadă. Nu-ti schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, probabil un Leu generos şi mândru că poate fi de ajutor. In aceasta perioadă ai noroc. Atenţie insă, norocul este de sticlă – când incepe să stralucească, se sparge!

SĂGETĂTOR   Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi astăzi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Mai ales dacă te interesează domeniul. Pe de altă parte conjunctura este complexă, aşa că astăzi poţi avea fie continuarea unei mari pasiuni, fie mari probleme în dragoste. Dacă ar fi după mine aceste interpretări ale papei Urban s-ar anula reciproc, aşa că rezultanta ar fi o zi obişnuită şi monotonă, sigur, în relaţiile amoroase.

CAPRICORN  Astăzi trebuie să pui capăt lucrurilor amestecate, nu poţi să faci mai multe deodată şi nu poţi să fii în mai multe locuri în acelaşi timp. Concentrează-te pe problemele tale urgente! Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să incepi să faci economii, fără să-ţi schimbi esenţial felul în care traieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţă. Pe de altă parte conjunctura astrală indică faptul că este momentul să-ţi iei adio de la nişte planuri. Adică trebuie să schimbi modul de abordare, uneori tenacitatea este arma celui lipsit de imaginaţie.

VĂRSĂTOR  Dedică ziua lucrurilor obişnuite de marți, de rutină, nu face multe promisiuni şi mai ales nu te împrumuta de bani. Evită hotărât orice poate duce la o cheltuială mare şi nu te lua după bârfe! Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna. Trebuie să-ţi îndrepţi atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să eviţi să fii tras pe sfoară. Mai ales dacă este vorba despre vreun “joc” cu bani. Evită decepţiile printr-o atitudine precaută şi o bună evaluare şi verificare a detaliilor. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Vărsătorului care desfăşoară activităţi medicale, de asistenţă socială etc.

PEŞTI   Cauţi repere solide, dovezi şi certitudini! Fii mai concret şi realist! În această zi de marți primeşti o veste buna şi una mai puţin fastă, dar activitatea nu te lasă să faci o analiză. În special în relaţiile amoroase nu te lăsa condus numai de pasiune, mai foloseşte-ţi şi mintea. Şi vorbeşte, nu fi enigmatic mai mult decât trebuie, pentru că nu o să mai înţeleagă nimeni, nimic. Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Pentru că totul se scumpeşte, inflația este mare! Sănătatea este în general bună. Traieşte in prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasă planurile opulente şi strategiile iscusite. Lumea este mult mai primitivă decât poţi tu să-ţi imaginezi, aşa că nu complica lucrurile inutil.