Umorul Suveranului Pontif nu este întotdeauna apreciat la Vatican. Din documentarul despre seminariștii de la Scots College din Roma, care urmează să fie difuzat duminica aceasta, a fost tăiată o scenă cu Papa Francisc, dezvăluie Daily Record.

Motivul este o glumă a Papei despre o sticlă de whisky oferită de tinerii studenți. În secvența cenzurată, Francisc primește (foto) o sticlă de Scotch marca Oban și glumește, spunând că aceasta „este adevărata apă sfințită”.

„I-am filmat pe studenți întâlnindu-se cu Papa la palatul apostolic. Unul dintre ei a fost însărcinat, căci știu că îi place”, a relatat realizatorul documentarului, Tony Kearney, pentru Daily Record.

„A fost cu adevărat foarte apropiat de ei și când i-au întins o sticlă, în loc să i-o dea asistentului, cum ar fi făcut în mod normal cu orice, a ținut-o în mână și a făcut această glumă”, a adăugat el, precizând că suveranul pontif „a izbucnit în râs” și că „a fost cu adevărat foarte apropiat de studenți”.

Doar că, înainte de a avea permisiunea de a-l filma pe Papa, realizatorii documentarului au convenit cu biroul de presă al Vaticanului că acesta are dreptul să accepte imaginile sau nu.

Or, Vaticanul a decis că aceste imagini nu vor fi difuzate. „Am fost supărați, la început, dar au insistat asupra faptului că nu doreau ca Papa să fie văzut cum aprobă whiskyul. E destul de amuzat cât de mult i se protejează imaginea”, s-a amuzat realizatorul.