De data aceasta a fost vorba despre o eroare a organizatorilor, care se pare că au folosit steagul greşit al Chinei la festivitatile de premiere.

Comitetul de organizare de la Rio s-a grabit sa remedieze gafa dezbătută la televiziunile din China şi care a stârnit numeroase reacţii în reţelele de socializare.

O greşeală similară s-a întâmplat şi la ediţia Jocurilor Olimpice de la Londra, în 2012, când echipa de fotbal feminin a Coreei de Nord a refuzat să mai joace după ce steagul rivalilor din Coreea de Sud a fost afişat în dreptul lor chiar în timpul partidei cu reprezentativa Columbiei.

La acea vreme, oficialii britanici responsabili cu organizarea au catalogat eroarea drept “o ruşine”. Acum, conform South China Morning Post, Cui Yongyuan, un cunoscut om de televiziune din China, a spus fanilor săi de pe Weibo că “steagul naţional este simbolul ţării” şi că “nu sunt acceptate greşeli”.

În apărarea lor, organizatorii de la Rio insistă că toate steagurile ţărilor participante au fost aprobate de Comitetul Olimpic Naţional înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice.

Citeşte şi alte subiecte despre Jocurile Olimpice de la Rio

Ziua a 3-a pentru sportivii români la Rio. Corina Căprioriu va evolua în SEMIFINALE, la judo! VICTORIE și pentru „dublul” Tecău/Mergea. PROGRAMUL COMPLET plus TELEVIZĂRILE

Cel mai FIERBINTE bilet de la JO 2016? Jucătoarele de volei transpiră pe nisip, dar arena de la Rio este chiar şi aşa lovită de blestemul locurilor goale | GALERIE FOTO