Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal cu delapidare la Primăria Sectorului 5. O funcționară a recunoscut că a luat bani din caserie. Mesajul lui Piedone
Scandal cu delapidare la Primăria Sectorului 5. O funcționară a recunoscut că a luat bani din caserie. Mesajul lui Piedone

Scandal cu delapidare la Primăria Sectorului 5. O funcționară a recunoscut că a luat bani din caserie. Mesajul lui Piedone

O funcționară, șefa biroului de taxe și impozite din Primăria Sector 5 a recunoscut că și-a însușit o sumă mare de bani din caserie. Conducerea Primăriei a sesizat organele de urmărire penală.

O funcționară din Primăria Sector 5 este acuzată că a luat bani din caserie.

Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, a sesizat Parchetul cu privire la o salariată. Aceasta și-ar fi însușit suma de aproape 42.000 de lei din caseria Primăriei.

Conform unui comunicat de presă, este vorba despre șefa Biroului Încasări din cadrul Primăriei Sector 5. Femeia ar fi recunoscut în fața conducerii că și-a însușit din casierie peste 41.000 de lei. Banii reprezentau contravaloarea taxelor de parcare încasate timp de cinci zile.

În aceste condiții, a anunțat Primăria Sector 5, Biroul Juridic al instituției a sesizat imediat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5.

O funcționară a recunoscut că a luat bani din caserie

„O angajată a Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5, având funcţia de şef al Biroului Încasări, a declarat, astăzi, 26.01.2020, în faţa Directorului Executiv al instituţiei, că a sustras suma de 41.905 lei din casierie, prin încasarea taxelor de parcare anuale plătite de contribuabilii din Sectorul 5 şi nedepunerea sumelor echivalente la Trezoreria Sectorului 5 în zilele de 14, 18, 19, 20 şi 25 ianuarie 2021”, a transmis Primăria Sector 5.

Potrivit comunicatului, după ce și-a recunoscut fapta, funcționara și-a dat demisia din funcție. Totodată, ea s-a angajat că va returna sumele de bani cât mai repede posibil.

„Totodată, angajata a depus cererea de încetare a contractului individual de muncă cu acordul părţilor. Cererea a fost aprobată pe loc de către Directorul Executiv”, a mai transmis Primăria Sector 5.

 

Conducerea Primăriei a sesizat Parchetul

Biroul Juridic al Primăriei a formulat o sesizare către Parchet, urmând ca fapta să fie investigată sub aspect penal.

„Biroul Juridic al instituției a sesizat imediat organele de urmărire penală. De asemenea, va fi anunțat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 de situația mai sus menționată”, se mai arată în finalul comunicatului de presă.