Teroristul musulman apare pictat în bucata de frescă ce reprezintă scena Iadului în capela Militară din Timișoara. Pe un Boeing, fostul lider al- Qaida atacă ”Gemenii” pe peretele din stânga.
Fresca a fost pictată chiar în timpul atacului, pe 11 septembrie 2002. ”Lucram la ”Coborârea în iad” şi am văzut la televizor cum era prezentat atentatul terorist din America, despre care toată lumea spunea că reprezintă apocalipsa şi iadul adus pe Pământ. Poate dacă nu lucram atunci la acea scenă, niciodată nu aş fi ajuns să-l pictez pe Bin Laden. Am considerat că teroristul este cea mai pură şi justificată reprezentare a răului", explica în 2002, pentru EVZ, pictorul Ioan Bădilă, autorul frescei.

Bădilă a respectat tradiția în picture bisericească

Imaginile i-au pus pe gânduri pe oficialii Armatei, la Timișoara, însă până la urmă au înțeles că gestul pictorului de biserici a fost unul cât se poate de ancorat în tradiția picturii religioase de la noi – aceea de a relata elemente din realitatea imediată. Sunt nenumărate exemple în bisericile vechi, bunăoară, unde turcii sau alți cotropitori sunt pictați în biserici în chip de draci.
Fresca prezintă, sub picioarele Mântuitorului Isus Hristos, flăcările Iadului, turnurile de la World Trade Center arzând, un drac ţinând în mână o rachetă şi un avion la care se uită un arab cu barbă. Elementul central este reprezentat de însuși Osama bin Laden, călare pe un avion Boeing ce se îndreaptă spre ”Turnurile Gemene”.