Jozef Dudek a murit strivit în mai 2017, în casă, după ce o comodă instabilă din gama Malm s-a prăbuşit peste el. Incidentul a avut loc în California. În urmă cu un an, IKEA retrăsese de la vânzare aproape 36 de milioane de dulapuri Malm în America de Nord, și alte 1,6 milioane în China, după moartea a şase copii şi accidentarea altor 30. Compania însă nu i-a căutat pe cei care aveau dulapurile ucigașe acasă, pentru a-i informa de probleme.

Părinţii copilului au depus o plângere în 2018 împotriva producătorului de mobilă, acuzat că nu a luat ”măsurile adecvate pentru îmbunătăţirea siguranţei şi a stabilităţii dulapurilor sale”, a precizat cabinetul de avocatură Feldman Shepherd într-un comunicat. Au urmat runde de negocieri, iar în final, retailerul suedez a decis, în urma unui acord amiabil, să plătească familiei copilului suma de 46 de milioane de dolari.

Acordul prevede și ca IKEA să ia contact cu clienţii care au achiziţionat comode Malm sau alte produse asemănătoare. O purtătoare de cuvânt a companiei suedeze a confirmat suma pentru AFP. ”Suntem hotărâţi să lucrăm în continuare proactiv şi să colaborăm în această chestiune foarte importantă a securităţii locuinţei”, a adăugat ea.

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: