Evenimentul Zilei > Actualitate > O fetiță de șase ani a fost ucisă în urma unui accident. Trupele speciale au intervenit pentru a proteja șoferul
O fetiță de șase ani a fost ucisă în urma unui accident. Trupele speciale au intervenit pentru a proteja șoferul

O fetiță de șase ani a fost ucisă în urma unui accident. Trupele speciale au intervenit pentru a proteja șoferul

Duminică, un accident cumplit a avut loc în localitatea Ocna de Sus, pe DN 13A. O fetiță de doar șase ani a fost acroșată de o mașină și și-a pierdut viața la scurt timp după coliziune. Rudele au devenit recalcitrante și a fost nevoie de intervenția echipelor de luptători SAS pentru protejarea șoferului.

O fetiță de doar șase ani și-a pierdut viața încercând să traverseze un drum din localitatea Ocna de Sus, pe DN 13 A, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Harghita. Micuța a fost acroșată de o mașină duminică după-amiaza.

Incidentul a aprins spiritele în familia fetiței ucise. Aceștia s-au adunat la fața locului și au încercat să își facă singuri dreptate, manifestându-se violent. Pentru a preveni orice alt incident, a fost nevoie de intervenția a două echipe de luptători SAS, dar și a câtorva patrule de poliție din localitățile învecinate, notează agerpres.ro.

Șoferul mașinii care a acroșat copilul locuiește în Cristuru Secuiesc și se deplasa dinspre Praid către Odorheiu Secuiesc. Bărbatul de 45 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero.

„Datorită faptului că, imediat după accident, în zonă au început să vină, în număr mare, rude ale minorei, care au început să se manifeste violent, la faţa locului s-au deplasat două echipe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi patrulele de poliţie disponibile din localităţile învecinate, pentru a preîntâmpina o posibilă tulburare a ordinii publice. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc accidentul”, a transmis IPJ Harghita.

Accident soldat cu moartea unui turist a avut loc în Munții Făgăraș

Cea de-a doua zi din Noul An a fost una dificilă și pentru echipele salvamont din Sibiu. Un turist care făcea o expediție în zona Capra din Munții Făgăraș a alunecat și a căzut 450 de metri, izbindu-se de stânci. Bărbatul era din Cluj și avea 61 de ani, a anunțat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Inițial s-a spus că turistul era echipat corespunzător, însă șeful Salvamont Sibiu a declarat că nu avea cască de protecție.

„În grup au fost trei persoane – victima, fiul victimei şi încă un tânăr. Toţi erau echipaţi cu colţari, victima din păcate nu a avut cască. Victima a căzut de sub Şaua Capra ( de la aproximativ 400-450 m) şi a alunecat până jos aproape de Bâlea Lac. Impactul a fost multiplu, ultimul, foarte violent, a fost la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit. (…) Victima, un bărbat 61 ani, judeţul Cluj. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa”, a precizat Dan Popescu.