Potrivit Spokeswoman Review, Summer Worden, de 44 de ani, a fost inculpată la Houston într-un dosar anchetat de biroul Procurorului Districtului de Sud al Texasului.

Worden este acuzată că a mințit Comisia Federală de Comerț și Inspectoratului General al NASA.

Worden a afirmat că soția sa, de care a divorțat, astronauta NASA Anne McClain, a accesat contul său bancar în ianuarie 2019, când aceasta se afla pe Stația Spațială.

Worden le-a spus anchetatorilor că nici un ban nu a fost scos din cont. În schimb, ea a declarat că se teme ca McClain, de 40 de ani, face demersuri în ascuns pentru a obține custodia fiului celor două.

McClain și Worden au depus solicitarea de divorț în 2018.

În conformitate cu Spokeswoman Review, actul de inculpare afirmă că Worden a mințit în legătură cu momentul în care s-a umblat la contul cu pricina.

„În mod evident, nu există nici o urmă de adevăr în afirmațiile acestea”, a declarat McClain vara trecută, după ce acuzațiile au fost făcute publice.

„Trecem printr-o despărțire dureroasă, care din păcare a ajuns acum în presă. Apreciez sprijinul primit dar îmi rezerv comentariile după anchetă. Am încredere totală în investigația Inspectoratului General al NASA.”

Ca urmare a acuzațiilor ce i se aduc, Worden riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea de 10 ani și o amendă ce poate atinge 250.000 de dolari.