Evenimentul Zilei > International > O femeie pe bancnota de zece dolari
O femeie pe bancnota de zece dolari

O femeie pe bancnota de zece dolari

Trezoreria Statelor Unite a anunţat că a refăcut designul bancnotei de zece dolari pentru că aceasta urmează să conţină chipul unei femei, pentru prima oară în ultima sută de ani.

Identitatea personalităţii care se va afla pe această bancnotă – a cărei punere în circulaţie este prevăzută pentru 2020 – va fi dezvăluită "în cursul anului", după consultarea opiniei publice, a anunţat secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew.

Efigiile feminine au fost şi în trecut prezente pe banii americani, dar pe bancnote sau monede restrase din circulaţie la scurt timp de la apariţie. Cele mai recente au fost activista pentru drepturile femeilor Susan B Anthony şi Sacagawea, o amerindiană din tribul Shoshone.

În vreme ce mulţi au salutat decizia Trezoreriei, Douglas Hamilton, un descendent al actualului “ocupant” al bancnotei Alexander Hamilton – politician, om de stat şi finanţist american – s-a declarat revoltat de această hotărâre şi a precizat că va face tot ce este omeneşte posibil ca stră-stră-stră-stră-străbunicul său să rămână pe bancnotă.