Evenimentul Zilei > International > O femeie a dat în judecată McDonald’s pentru că i s-a servit o cafea care conținea substanțe toxice
O femeie a dat în judecată McDonald’s pentru că i s-a servit o cafea care conținea substanțe toxice

O femeie a dat în judecată McDonald’s pentru că i s-a servit o cafea care conținea substanțe toxice

O femeie susține că un restaurant McDonald's din Alabama i-a servit o cafea care conținea o „substanță chimică dăunătoare” care i-a deteriorat gâtul și organele interne.

Reclamanta a intentat un proces împotriva gigantului fast-food pe 19 septembrie, cerând despăgubiri de 13 milioane de dolari. „Sănătatea și siguranța clienților și angajaților noștri este întotdeauna o prioritate”, a declarat Gerry Murphy, unul dintre proprietarii restaurantului.

Persoana comandase un macchiato cu caramel în decembrie 2020. Procesul afirmă că i s-a spus de către un membru al personalului că nu putea să bea cafeaua, deoarece aparatul de abia fusese curățat, dar apoi l-a auzit pe altul spunând că aparatul era pregătit să funcționeze. Personalul de la drive-thru i-a spus că băutura ei poate fi servită.

„Reclamanta a parcat mașina, a luat o gură din băutură și a început imediat să simtă o senzație de arsură și amorțeală în gură și în gât”, potrivit procesului. În acel moment, reclamanta a scos capacul de la ceașcă „și a văzut că lichidul nu era cafea, ci părea a fi un tip de substanță chimică”, se arată în document.

Un client McDonald's a descoperit o șopârlă în burgerul său
Un client McDonald’s a descoperit o șopârlă în burgerul său Sursa: Pixabay

Reclamanta le-a spus angajaților ce s-a întâmplat, conform procesului, după care managerul a „țipat” la personal și a spus că ar fi trebuit să fie „mai atenți”. Femeia a cerut să vadă eticheta de pe sticla substanței chimice și a întrebat ce ar trebui să facă în acest context, dar i-a fost refuzat accesul la sticlă de către manager.

Reacția personalului

Managerul a refuzat să sune la urgențe. De asemenea, personalul McDonald’s a refuzat să accepte cererea personalului de intervenție de a vedea sticla odată ce au ajuns. „Ca rezultat direct al băuturii servită de McDonald’s, reclamanta a suferit leziuni la nivelul gurii, gâtului, esofagului, stomacului, tractului digestiv și altor organe interne”, se arată în proces. „Conduita McDonald față de reclamant a fost atroce și cu totul intolerabilă”.

Femeia solicită 3 milioane de dolari în daune compensatorii și 10 milioane de dolari în daune punitive. Procesul a fost intentat împotriva McDonald’s, sucursala sa din Alabama și a celor doi proprietari-operatori ai restaurantului francizat, potrivit Business Insider.