Numele unui pușcăriaș, ajuns mercenar Wagner, dat unei şcoli din Rusia

Numele unui pușcăriaș, ajuns mercenar Wagner, dat unei şcoli din Rusia Sursă foto: canalul de Telegram Astra

O clasă de elevi din Rusia a ajuns să poarte numele unui puşcăriaş consumator de droguri, făcut erou după ce a luptat în Ucraina în grupul de mercenari Wagner.

Puşcăriaş rus, mândria unei şcoli din Perm. O clasă a unei şcoli din oraşul Perm poartă cu mândrie numele unui condamnat pentru trafic şi consum de droguri, făcut erou de autorităţi după ce a decedat în războiul din Ucraina.

Puşcăriaş şi consumator de droguri, exemplu pentru elevi

Clasa a a 5-a „A” a școlii din Perm poară cu mândrie numele unui mercenar„Wagner” condamnat pentru droguri. După cum relatează canalul rusesc de Telegram Astra, pe 24 noiembrie, clasa a 5-aA a școlii Nr. 47 din Perm a primit numele de „clasa numită după eroul districtului militar de nord Asadov Samad Chingizovich”.

Cu această ocazie, copiii au organizat un matineu la care au jurat să păstreze vie memoria „eroului” şi să-i urmeze exemplul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul matineului, delivii de clasa a 5-a au jurat credinţă patriei.

Cine este Samad Asadov

Samad Asadov este un fost puşcăriaş, condamnat la ani grei de închisoare pentru trafic şi consum de droguri.

Samad a venit la război direct din colonie, fiind înrolat în gruparea de mercenari Wagner.. Ultima sa condamnare penală a fost pentru tentativa de a introduce pe teritoriul coloniei aproximativ cinci grame de hașiș, câteva tablete de mdma și mai puțin de cinci grame de amfetamină.

În acel moment, „eroul” ispășea deja pedeapsa în temeiul articolului 228 din Codul penal al Federației Ruse. Se presupunea că Asadov ar trebui să aducă substanțe psihoactive pe teritoriul coloniei și să le folosească împreună cu un alt prizonier. Pentru aceasta, în 2018 a primit peste 10 ani de închisoare.

Asadov a murit la scurt timp după înrolare, în ianuarie 2023, îl luptele pentru oraşul Bahmut.

Fostul puşcăriaş Samad Asadov

Sursa foto: Canalul de Telegram Astra

Asadov nu este singurul puşcăriaş făcut erou

Kremlinul a scos din închisori sute de puşcăriaşi pe care i-a trimis l-a război. Mulţi din ei au fost făcuţi eroi.

Este şi cazul lui Nikolai Ogolobiak, de 33 de ani, ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în 2030. Acesta a fost condamnat la 20 de ani pentru implicare în uciderea a 4 oameni.

Autoritățile au spus că acesta făcea parte dintr-un cult satanic. Împreună cu alți membri a ucis patru adolescenți în 2008, în două „ritualuri” separate.

Ogoliak a primit grațierea pentru a merge la luptă în Ucraina, potrivit The Daily Beast, care citează o sursă apropiată familiei. Fiind rănit în Ucraina, fostul puşcăriaş a revenit la baştină, une a fost primit ca un erou.