K.V. Mechelen este un club belgian care s-a fondat în anul 1904. Până în anii 80, trupa migra frecvent între primele două ligi ale fotbalului belgian, reușind în tot acest timp să devină și campioană a Belgiei, în trei rânduri: 1943, 1946 și 1948.

În 1981, clubul a obținut din nou promovarea în prima ligă, iar acest lucru l-a determinat pe magnatul John Cordier și compania sa Telindus ICT să preia această edhipă. Deși totți fanii lui Mechelen au sperat că echipa lor va deveni din nou o forță a fotbalului belgian, odată cu venirea lui Cordier, lucrurile au stat exact pe dos. În primul sezon de când Cordier a preluat echipa, Mechelen a retrograt din nou. În 1982, Cordier și-a dat seamă că trebuie să pompeze mult mai mulți bani în echipă, pentru ca Mechelen să înceapă să progreseze. La acea vreme, antrenorul lui Mechelen era olandezul Leo Canjels, dar Cordier a avut răbdare cu acesta doar până în 1985, iar marile rezultate tot nu apăreau.

Schimbarea de antrenor care a dat roade

Noul antrenor era germanul Ernest Kunnecke, care venise de la FC Basel (Elveția). Cu timpul, patronul lui Mechelen își dublase averea, și, astfel, a început să cumpere jucători de top chiar de la echipele de top din Belgia. Dar, și din Olanda, de la Ajax sau Feyenoord Rotterdam. Într-o zi, după ce a făcut achiziții de marcă în echipa sa, Cordier a cerut și rezultate. Lururile nu au stat așa cum se aștepta, iar Kunnecke și-a pierdut la rându-i postul de antrenor, fiind înlocuit cu olandezul Aad de Mos. Acesta din urmă avea un trecut fabulos la Ajax, iar Cordier credea că tehnicianul batav va găsi noul „Van Basten” pentru Mechelen. Era timpul pentru noi achiziții… și mai scumpe!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE