Evenimentul Zilei > Social > O bebelușă din Republica Dominicană a murit după ce a băut sânge de țestoasă de la un vraci
O bebelușă din Republica Dominicană a murit după ce a băut sânge de țestoasă de la un vraci

O bebelușă din Republica Dominicană a murit după ce a băut sânge de țestoasă de la un vraci

O fetiţă de cinci luni din localitatea dominicană Comendador, de la frontiera cu Haiti, a murit după ce i s-a dat să bea sânge de broască ţestoasă

Sângele a fost procurat de la un vraci haitian, pentru a o apăra de toate bolile, inclusiv de COVID-19, au informat marţi surse spitaliceşti citate de agenția EFE.

Părinţii fetiţei şi sora ei în vârstă de șapte ani, care au băut şi ei din această licoare, sunt internaţi în stare „stabilă” la Spitalul Rosa Duarte din Comendador şi sunt îndureraţi de cele întâmplate, a declarat telefonic directoarea centrului, Dahiana Volquez.

Potrivit lui Volquez, fetiţa decedase deja când a ajuns la spital, după ce a înghiţit băutura pregătită din mai multe ingrediente, printre care şi sânge de broască ţestoasă, pe care familia l-a procurat de la un vraci haitian pentru a se proteja de boli, printre care şi cea provocată de noul coronavirus.

Directoarea centrului a declarat pentru EFE că astfel de lucruri se petrec din cauza „ignoranţei” multor persoane, care cred că astfel de licori pot vindeca boli, când în schimb pot duce la morţi tragice.

În Republica Dominicană s-au înregistrat 15.264 de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 468 de decese, în timp ce Haiti însumează 1.063 de contagieri şi 31 de decese provocate de COVID-19, potrivit celor mai recente date oficiale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE