Evenimentul Zilei > Justitie > O bătrână moartă a fost „săltată” de poliţişti direct din sicriu
O bătrână moartă a fost „săltată” de poliţişti direct din sicriu

O bătrână moartă a fost „săltată” de poliţişti direct din sicriu

Caz incredibil la Stroieşti, în comuna Tătărăni, judeţul Vaslui. Procurorii au luat o moartă de pe năsălie şi au dus-o la medicină legală, spre disperarea familieii. La mijloc ar fi răzbunarea unei doctoriţe din sat.

 Mai mult, poliţiştii veniţi la faţa locului au anchetat şi femeile care au scăldat mortul. Totul a pornit de la medicul de familie din comună, Valentina Maniu, care a sunat la 112 şi a alertat Poliţia, spunând că este vorba de o moarte suspectă, informează site-ul vasluian vremeanoua. ro. Necropsia efectuată de medicii legişti elimină, însă, ipoteza unei morţi violente. Aceştia au concluzionat că femeia de 77 de ani a murit ca urmare a unor afecţiuni la ficat şi la plămâni.

Neculai Vasilache, soţul bătrânei decedate, este în stare de șoc, la fel ca toată familia. „Ne-am simţit ca nişte criminali. Când am văzut atâţia poliţisti veniţi la tăticul în curte nu ştiam ce s-a întâmplat. Cum să zică doamna doctor că tatăl meu a omorât-o pe mama. Noi suntem o familie respectată în sat, tata a fost dascăl la biserică şi a iubit-o mult pe mama. La noi în casă nu au fost scandaluri și bătăi, ca cineva să poată să spună că suntem oameni violenţi”, a declarat pentru ziariştii de la vremeanouă.ro. fiica femeii decedate.

În apărarea sa, după ce scandalul a luat amploarea, doctoriţa susţine că nu a spus niciodată că este vorba despre o moarte suspectă, ci doar că bătrâna nu era în evidenţe cu vreo boală care să fi dus la deces. Lumea în sat vorbeste despre o posibilă răzbunare a medicului de familie, care este şi soție de preot. Mulţi spun că „fără sacoşa plină” nu prea aveai ce căuta la consultaţii, din acest motiv multi săteni preferau să o sară pe coana preoteasă şi mergeau direct la spital, la Huşi. Aşa ar fi făcut şi familia Vasilache, iar drept răzbunare, Valentina Maniu a refuzat să le elibereze certificatul de deces, anunţând Poliţia că moartea Ioanei Vasilache este suspectă