Cabinetul Primului Ministru Benjamin Netanyahu s-a întrunit acolo duminică pentru a anunța inaugurarea unei noi așezări, numită după președintele american Donald Trump, care a recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan în luna aprilie, la scurt timp după ce actul de recunoaștere a fost semnat la Washington.
 
"Este foarte frumoasă", a declarat ambasadorul SUA, David Friedman, care a participat la ceremonia de duminică. Observând că Donald Trump și-a sărbătorit ziua de naștere vineri, acesta a declarat: "Nu mă pot gândi la un cadou mai potrivit și mai frumos cu ocazia zilei sale de naștere".

Adresându-se publicului aflat la ceremonie, Netanyahu s-a referit la Trump ca la un "mare prieten" al Israelului și a descris Înălțimile Golan, care deschide perspectiva asupra nordului Israelului, ca fiind un loc de o importanță strategică.
"Înălțimile Golan au fost și vor fi întotdeauna o parte inseparabilă a țării și a teritoriului nostru", a spus acesta.
 
Localitatea va fi cunoscută sub denumirea de "Ramat Trump" (Dealul lui Trump). Autoritățile speră să atragă și alți oameni în respectiva așezare, care este în prezent puțin mai mult decât un avanpost izolat – cunoscut sub numele de Beruchim – cu doar 10 locuitori.
 
Comunitatea a fost înființată în 1991, de către ministrul de atunci pentru spațiu locativ, Ariel Sharon, care a trimis un grup de noi imigranți din Uniunea Sovietică să locuiască acolo. Așezarea a fost înființată lângă Qela și planurile erau ca aceasta să reprezinte o parte înfloritoare a respectivei localități, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
  
Zvi Hauser, un parlamentar din opoziție care a fost la un moment dat secretar în cabinetul lui Netanyahu, s-a referit la ceremonia de duminică cu apelativul "spectacol ieftin". "Nu există nicio finanțare, nicio planificare, nicio locație și nicio decizie legală efectivă", a declarat acesta.