Nelu Iordache a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzat că alături de inculpații Lumezeanu Adrian, Ilie Doina, Nedelcu Delia Mihaela si Pana Emil Ion, toți angajași la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova, a produs un prejudiciu în bugetul CNAIR, în valoare de 45.7 milioane lei.

Firma lui Nelu Iordache a semnat un contract cu CNAIR care viza modernizarea DN 67 C, Bengești – Sebeș, județul Alba, un tronson din celebrul drum de munte, Transalpina. În acest contract a fost introdusă o clauză prin care CNAIR se obliga să plătească lucrările efectuate de firmele lui Iordache, prin ordine de plată, la cursul zilei din ziua plății. Prin acest mecanism, susțineau procurorii DNA, Iordache ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 45.7 milioane de lei.

Ceea ce nu au spus procurorii DNA este faptul că plățile au fost făcute pe parcursul a cinci ani, 2008-2012, timp în care valoarea cursului leu-euro a crescut. La fel a crescut și valoarea materialelor de construcții dar și a altor cheltuieli legate de plata salariilor dar și a combustibililor folosiți.

În acest dosar au fost achitate toate persoanele trimise în judecată. Magistratul de la Tribunalul București a opinat că nu poate fi vorba despre o infracțiune, ci doar despre o înțelegere economică între două entități.

Sentința nu este definitivă. Despre Nelu Iordache s-a scris că este un apropiat al premierului interimar Ludovic Orban.