Poliția din statul Sarawak a declarat că victima a postat sondajul pe aplicația de distribuire a fotografiilor cu mesajul: "Foarte important, Ajutați-mă să aleg M / V". După ce majoritatea respondenților au votat "Moarte", aceasta s-a sinucis, conform publicației britanice The Guardian.
Decesul fetei l-a făcut pe un avocat să sugereze că aceia care au votat pentru ea să moară ar putea fi acuzați de îndemn la sinucidere.
Ramkarpal Singh, avocat și membru al parlamentului din statul Penang, a declarat: "Ar fi această fată în viață astăzi dacă majoritatea persoanelor care urmăreau contul ei de Instagram ar fi descurajat-o de la sinucidere? Ar fi ascultat ea oare sfatul oamenilor, de a cere asistență profesionistă, în cazul în care ei ar fi făcut acest lucru?

"Oare votul urmăritorilor contului ei de pe rețeaua de socializare a influențat-o, de fapt, în ceea ce privește decizia de a-și lua viața? Din moment ce tentativa de sinucidere este o infracțiune în această țară, rezultă că și îndemnul la sinucidere poate fi considerat la fel".
Ministrul pentru Tineret și Sport din Malaezia, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, a declarat că tragedia a evidențiat necesitatea unor discuții la nivel național despre sănătatea mintală în țară.
În februarie, rețeaua Instagram a anunțat că va lansa "ecrane de sensibilitate" pentru a bloca imaginile în care persoanele se automutilează.
Decizia a fost luată după decesul adolescentei britanice Molly Russell, în vârstă de 14 ani, ai cărei părinți consideră că fata lor a vizionat materiale cu sinucigași și automutilare, după care și-a luat viața, în 2017.

 

Te-ar putea interesa și: