Evenimentul Zilei > Sport > Numeroase cluburi din Liga I doresc să continue cu 18 echipe în sezonul viitor. LPF se opune
Numeroase cluburi din Liga I doresc să continue cu 18 echipe în sezonul viitor. LPF se opune

Numeroase cluburi din Liga I doresc să continue cu 18 echipe în sezonul viitor. LPF se opune

Mai multe cluburi din primul eșalon vor păstrarea sistemului competițional cu 18 formații în sezonul viitor, chiar dacă reduerea la 14 echipe a fost aprobată înaintea de startul acestei ediții de campionat

Conducătorii grupărilor care doresc neschimbarea sistemului sunt convinși că sunt prea multe echipe care a r urma să retregradeze – șase. O sursă din cadrul Federației Române de Fotbal a declarat pentru Mediafax că încetarea schimbării sistemului competițional într-unul cu 14 formații s-ar putea efectua în această iarnă.

 „Am auzit de această intenţie a mai multor cluburi. Între tur şi retur s-ar putea face această schimbare. Ei îşi dau seama că este o mare eroare să treci brusc de la 18 echipe la sistem cu 14 echipe şi play-off. Abia acum îşi dau seama că e un sistem falimentar. Nu s-a mai întâmplat nicăieri aşa ceva până acum. Am auzit în ultima vreme discutându-se despre această chestiune. Voiau chiar să facă o propunere în Comitetul Executiv de luni, dar nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. Eu sunt sigur că se va găsi o soluţie în pauza de iarnă şi se va ajunge la sistemul cu 18 echipe”, a afirmat sursa citată.

Oficialul a mai spus că e normal ca Liga Profesionistă de Fotbal să nu dorească schimbarea de vreme ce sistemul cu 14 echipe a fost votat în majoritate de către membrii Adunării Generale: „E normal ca liga să nu fie de acord, după ce în Adunarea Generală a ligii au fost doar trei cluburi care nu au dorit trecerea la sistemul cu 14 echipe, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Restul au votat pentru schimibarea cu 14 echipe”.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: