Evenimentul Zilei > Justitie > Nume grele într-un dosar DIICOT, la Iași. Un partid politic a fost finanțat de un politician arestat pentru proxenetism
Nume grele într-un dosar DIICOT, la Iași. Un partid politic a fost finanțat de un politician arestat pentru proxenetism

Nume grele într-un dosar DIICOT, la Iași. Un partid politic a fost finanțat de un politician arestat pentru proxenetism

Din anul 2001, Mihai Mugurel Zarughevici este implicat în exploatarea sexuală a unor tinere minore, susțin procurorii. Omul de afaceri din Iași a fost arestat, alături de soția sa, Gabriela, pentru trafi c de minori și proxenetism. Afaceristul ieșean a fost vicepreședintele PIN și a fi nanțat, în anul 2008, partidul condus de Lavinia Șandru și Cozmin Gușă.

Anchetă surprinzătoare a procurorilor DIICOT, la Iași. Oamenii legii i-au reținut, joia trecută, pe soții Gabriela și Mihai Mugurel Zarughevici, patronii Xclusive Massage, un salon de masaj erotic extrem de cunoscut în regiunea Moldovei. Cei doi soți au fost arestați, vineri, sub acuzația de trafic de minori și proxenetism, în formă continuată. Mergând pe firul anchetei procurorilor, „Evenimentul zilei” a descoperit un fapt șocant:

Mihai Mugurel Zarughevici a fost ziarist, om de afaceri și vicepreședintele Partidului Inițiativa Națională (PIN), condus de Lavinia Șandru și de Cozmin Gușă. În plus, Zarughevici apare pe lista finanțatorilor PIN, în anul 2008.

De 16 ani, sub ochii autorităților

Din informațiile obținute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi și de procurorii DIICOT reiese că activitatea salonului condus de soții Zarughevici ar fi început în anul 2001. De atunci şi până în prezent, există date şi indicii că cei doi soți au exploatat mai multe tinere, majore și minore, iar din activitatea prestată de către fete patronii au câștigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile. Cu toate acestea, afacerea ilegală a prosperat sub nasul autorităților.

Testul „maturității”: sex cu patronul

Ancheta în cazul soților acuzați de proxenetism a demarat anul trecut. DIICOT menționează că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, în zona centrală a municipiului Iaşi, a funcţionat, clandestin, un salon de masaj erotic administrat de către cei doi soți, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual. Fetele erau determinate, susțin anchetatorii, să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului. Tinerele erau recrutate de către Mihai Mugurel Zarughevici atât din România, cât și din Republica Moldova, prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online. Fetele proveneau din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, fetele erau supuse unui ,,test”, în sensul că afaceristul profita de naivitatea tinerelor și le determina să întreţină cu el raporturi sexuale. 

Le amăgea cu bani și operații estetice

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT reiese că Mihai Mugurel Zarughevici apela la mai multe tertipuri pentru a le convinge pe fete să „presteze” la salonul de masaj erotic pe care îl administra. El fie le promitea tinerelor câştiguri mari de bani, de circa 200 euro pe lună, cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau aplica metoda „lover boy” pentru ca victimele să devină mai uşor de manipulat.

După recrutare, Mugurel Zarughevici le plasa pe tinere soției sale. Gabriela Zarughevici se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților și plata tinerelor. Pe unele dintre fete, Gabriela Zarughevici le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Inițial, tinerele erau induse în eroare că vor face doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

Droguri în bordelul clandestin

Afacerea lui Mihai Mugurel Zarughevici și a soției sale a picat odată cu perchezițiile efectuate, joia trecută, de polițiștii de la BCCO Iași și de procurorii DIICOT. Anchetatorii au descins în șase locații: salonul de masaj erotic și cinci locuințe. Alături de cei doi soți au fost „săltați” alți patru complici. În timpul perchezițiilor au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă, iar într-o locaţie închiriată de către afacerist și soția lui, pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o minoră. La sediul DIICOT- Iaşi au fost audiate cinci persoane. Mihai Mugurel Zarughevici și Gabriela Zarughevici au fost prezentați, vineri, în fața unui judecător de la Tribunalul Iași care a decis arestarea acestora pentru 30 de zile.

Salon și sediu de firmă

Din datele prezentate în Monitorul Oficial, Mihai Mugurel Zarughevici și Gabriela Zarughevici figurează ca acționari ai societății Carina Com SRL, care se ocupa, oficial, de comerțul cu mobilă și electrocasnice. Sediul firmei, radiată în anul 2013, este la aceeași adresă cu cea a salonului erotic Xclusive Massage Iași, respectiv strada Anastasie Panu, nr. 50. În anul 2003, societatea a deschis o farmacie, în județul Mureș, comuna Atintis. Tot la acea adresă figurează și Carina Group, care se ocupă cu asigurări de viață, medicale, auto (RCA și Casco), de servicii, precum intermedieri, închirieri, vânzări imobile, terenuri, case etc., servicii de înfrumusețare corporală, organizări evenimente.

Psiholog și tată a doi copii

Așa cum reiese dintr-un CV făcut public, Mihai Mugurel Zarughevici are 44 de ani, doi copii și era director general la SC Carina Com SRL și la SC May Imobilis SRL. În plus, în perioada 1996-1998 a lucrat la publicațiile ieșene Evenimentul, Monitorul, dar și la postul de radio Vox-T. Este membru fondator al Asociației Inițiativa de Iași. A absolvit Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara și facultatea de Filologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. În singura declarație de avere, depusă în anul 2008, Mihai Mugurel Zarughevici figurează cu trei terenuri ce totalizează 16 hectare, două în județul Iași și unul în Moldovița, județul Suceava, cumpărate între anii 2005 și 2007. De asemenea, deține două apartamente, în Iași, cumpărate în anul 2004.

Afacerist controversat pe lista donatorilor

Mihai Mugurel Zarughevici, afaceristul arestat pentru proxenetism, a fost vicepreședintele Partidului Iniţiativa Natională (PIN), formațiune politică ce s-a înfiinţat în primăvara anului 2005, în jurul a trei personalităţi care au părăsit Partidul Democrat (PD): Cozmin Guşă, Lavinia Şandru şi Aurelian Pavelescu. Omul de afaceri ieșean a apărut, public, în anul 2008, atunci când, în calitate de lider al filialei PIN, din Iași, anunța, într-o conferință de presă că 600 de membri ai organizaţiei municipale a PNG, formațiune condusă, atunci, de Gigi Becali, au trecut la partidul condus de Cozmin Guşă. De asemenea, Mihai Mugurel Zarughevici apare pe lista conducerii PIN și în anul 2010, atunci când, printr-o sentință civilă a Tribunalului București, Partidul Alternativa Ecologistă a fost absorbit de PIN.

În lista prezentată în Monitorul Oficial sunt prezentați Lavinia Șandru – președinte iar Mihai Mugurel Zarughevici – vicepreședinte. Mâna dreaptă a Laviniei Șandru apare pe lista donatorilor PIN, persoane fizice care au făcut, în anul fiscal 2008, donații a căror valoare cumulată depășește baremul de zece salarii brute pe țară, cu suma de 6.000 de lei. În anul 2011, PIN a fuzionat prin absorbție cu UNPR. Același Zarughevici apare și ca membru fondator al unui ONG, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Ecotopia.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News