Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu sta cu banii la saltea! Au început să-i ardă… Riscul e mare
Nu sta cu banii la saltea! Au început să-i ardă… Riscul e mare

Nu sta cu banii la saltea! Au început să-i ardă… Riscul e mare

De teama răspândirii coronavirusului, o bancă centrală a luat decizia de a institui carantina pentru bancnotele aflate în circulație. Mai mult o parte dintre acestea vor fi puse pe foc. Scopul urmărit prin aceste decizii este de a opri extinderea epidemiei de gripă provocată de Covid-19.

Banca Centrală a Coreei de Sud (BOK) a anunţat că va pune în carantină bancnotele timp de două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului în rândul utilizatorilor. În cadrul procesului de carantină, banii vor fi spălați la temperaturi foarte ridicate, iar abia mai apoi vor fi repuse în circulație. Mai mult, Banca este dispusă să adopte și măsuri extreme, și să ardă o parte din bancnote.

„Numerarul care vine la Banca Centrală va fi păstrat în siguranţă timp de două săptămâni, ţinând cont că virusul dispare după nouă zile”, au precizat oficialii BOK.

Potrivit acestora, au fost înăsprite procedurile pentru incinerarea bancnotelor potenţial infectate, colectate din întreaga ţară, pentru a restrânge pe cât posibil aria de răspândire a epidemiei.

În Coreea de Sud, bancnotele sunt supuse unor temperaturi de 150 de grade Celsius timp de două-trei secunde, după care sunt păstrate, în teancuri, la 42 de grade Celsius. Aplicarea acestor procedee au drept scop dezinfectarea banilor, înainte să fie repuse în circulație.

După China, țara din care a pornit epidemia de coronavirus, Coreea de Sud a înregistrat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Pe cale de consecință, aproape 100 de ţări au impus restricţii de călătorie persoanelor care vin din această țară.