Elevii de liceu şi de şcoală profesională vor primi gratuit câte 2 măşti textile lavabile pentru începutul anului şcolar. O măsură care face parte dintr-un sistem implementat pentru a garanta siguranţa sanitară a elevilor atât în şcoală cât şi în transportul scolastic.

O măsură emblematică ce face parte dintr-un sistem instituit pentru a garanta securitatea sănătăţii în şcoli şi pe care comunitatea este gata să o reînnoiască, în fiecare lună, în funcţie de evoluţia epidemiei.

„Ambiţia noastră este de a permite tuturor elevilor să-şi reia şcoala cu calm în acest context particular şi să asigure protecţia maximă în toate liceele”, afirmă Carole Delga, preşedintele regiunii.

Fără distanţare socială în transportul public

Încă de la începutul anului şcolar, cele 5.000 de autobuze responsabile pentru transportul a 180.000 de elevi, îşi vor relua circulaţia. Şoferii şi elevii vor purta mască, evitând astfel impunerea distanţării sociale în interiorul vehiculelor. Pentru a asigura cele mai bune condiţii igienico-sanitare, toate autobuzele vor fi dotate cu erogatoare de geluri hidroalcoolice şi desinfectante în fiecare zi. În fiecare autobuz vor fi afişate postere educative pentru a aminti gesturile interzise.

Mese şcolare furnizate în toate liceele

În cele din urmă, Carole Delga, confirmă faptul că alimentaţia şcolară va fi asigurată în toate liceele din regiune. „Lucrăm cu directorii la posibilitatea prestării serviciilor în sălile de clasă sau anexele sălii de mese. Că elevii noştri de liceu au acces la alimente sănătoase şi de calitate este întotdeauna una dintre priorităţile noastre „, precizează acesta înainte de a adăuga că toate unităţile vor fi organizate şi echipate pentru a garanta continuitatea educaţională. În special, datorită dispozitivului loRdi (Ajutor la achiziționarea unui laptop: loRdi) care permite tuturor elevilor din regiune care intră în clasa a II-a să beneficieze de un computer gratuit, notează Le Journal Toulousain.