"Nu am primit nicio solicitare de la CNADTCU, dincolo de autosesizarea noastră pentru comisia de etică. Deci CNADTCU trebuie să ne trimită nouă o solicitare şi apoi trebuie să curgă 30 de zile ca să răspundem", a spus Pirtea, la Realitatea TV.

Mai mult, Comisia de etică care ar trebui să se pronunţe în cazul presupusului plagiat al Laurei Codruța Kovesi nu există, chiar dacă este prevăzută de lege, a mai declarat Marile Pirtea, potrivit stiripesurse.ro. Oricum, instituția la care şi-a susţinut teza şefa DNA are doar rol consultativ, a mai precizat Pirtea:

"Nu există această comisie, ea trebuie înfiinţată. Nu ni se spune cine o înfiinţează, din cine e formată, cine sunt membrii, cine o numeşte ce atribuţii are".

Rectorul Universității de Vest din Timișoara a adăugat că instituţia pe care o conduce are, în acest caz, doar un rol consultativ. Iar în momentul de faţă se aşteaptă sesizări de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare şi Parchet (CNADTCU).