Astfel, ordonanța prevede ca taxa de licență pentru cazinouri să crească de la 400.000 de lei la 100.000 de euro.

De asemenea, actul normativ  introduce un tip de licență temporară pentru jocuri de noroc în vederea promovării turismului.

"Licența temporară este acordată pe trei luni cu posibilitatea de a se prelungi la 6 luni și va fi acordată numai în localitățile turistice care sunt reglementate printr-o hotărâre de Guvern. În ce privește taxarea, aceasta se va face separat, pentru fiecare tip de joc, întrucât jocurile de noroc au o specificitate”, a spus președintele Oficiului național pentru jocurile de noroc. 

Potrivit acesteia, în afata taxei menționate, mai există alte tipuri de taxe specifice jocurilor de noroc, taxele de autorizare pe fiecare tip de joc.

„Acestea au crescut sau au scăzut în funcție de tipul de joc. Au scăzut în cazul unui tip de joc specific la care s-a introdus un alt echipament. De exemplu, la solicitarea organizatorilor de jocuri de noroc și în urma strategiei pe care o avem noi ca instituție de a delimita zona de entertainment de zona de jocurilor de noroc am introdus un echipament nou, un tip de echipament cu risc limitat pentru protecția jucătorilor și pentru protecția minorilor, iar aici este o taxă nouă, această taxă despre care vorbeam de la 8.000 de lei la 1.800 de euro", a mai spus Odette Nestor.