Evenimentul Zilei > EVZ Special > Noul star al tenisului românesc. „Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România”
Noul star al tenisului românesc. „Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România”

Noul star al tenisului românesc. „Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România”

Surpriza enormă de la Australian Open n-a fost Simona Halep, care s-a oprit în semifinalele probei de simplu, ci Nicholas David Ionel (17 ani, născut pe 12 octombrie 2002), câștigător la dublu în proba juniorilor alături de elvețianul Leandro Riedi.

Tânărul sportive roman se află pe locul 552 ATP, dar este o certitudine a succesului în tenisul mondial.
Puștiul născut în București are un comportament atipic pentru un copil de vârsta lui: nu stă lipit de terenul mobil, aproape că refuză rețelele sociale, unde mai degrabă postează mama în locul lui, dar bate toată ziua mingea de tenis chiar și câte 10 ore.

Ela Ionel, mama lui Nicholas, îi anunță pe români că noul star al tenisului românesc tocmai a decolat.

„A început cu înotul! Este un copil foarte energic, pe care nu-l puteam ține în casă de mic. Alerga, înota… De fapt, primul sport pe care l-a făcut a fost înotul. Nici nu e de mirare, doar l-am conceput pe când eram în Seychelles”, a spus Ela Ionel.

Dar cine este Ela Ionel, mama noului star al tenisului românesc?

A lucrat în cazinou. Soțul a fost manager de cazinou. Părinții au lăsat Vâlcea natală la 18 ani pentru a-și încerca norocul în București, acolo unde s-a născut puștiul. Familia are o afacere în domeniul vânzărilor.

Ela Ionel a făcut sport în tinerețe, iar tatăl Nicolae s-a molipsit de tenis, sport pe care-l practică zilnic ca hobby.

„Iubim sportul, și acum facem sport, suntem oameni activi”, a spus tatăl lui Nicholas.
Acum, Ionel este legitimat la CS Dinamo, dar mult timp îl petrece la academia lui Patrick Mouratoglou, francezul care o pregătește pe Serena Williams. Tot străinii au pus primii ochii pe român, după ce a câștigat Orange Bowl-ul la vârsta de 15 ani, concurând în fața unor adversari cu un an mai mari.

A primit un contract pe patru ani de la IMG, firma marelui Nick Bolletieri, dar n-a rămas în SUA. De altfel, Ionel a pregătit turneul de la Melbourne la Boca Raton, în Florida, alături de Serena Williams și de alți jucători protejați de Patrick Mouratoglou.
Conexiunea cu elvețianul Riedi, partenerul de dublu, a făcut-o mai de mult. Chiar l-a învins pe Riedi la Winter Cup, la 12 ani, când România bătea Elveția. Ionel juca tot la dublu, alături de Radu Mihai Papoe..

Ca și comportament, Nicholas este un tip glumeț, vesel, dar nu încurcă borcanele, când este de muncă. Pune cariera pe primul plan, nu se culcă mai târziu de ora 21.30 și este preocupat inclusiv de nutriție, chiar dacă nu refuză, când dă pe-acasă, clătitele mamei.

„Am mers mereu pe intuiția lui și n-am greșit. Știe ce vrea de la viață și ne bazăm pe asta”, îl laudă Ela.

„Am fi putut rămâne în lume, dar lui îi place în România, alături de prieteni. Totuși, preferă să se pregătească alături de străini, ca să progreseze”, este caracterizat starul în devenire.

Totuși, ceva îl evervează pe Ionel: „E plecat de acasă de la 14 ani. Îi place totul în tenis, mai puțin un lucru: nu suportă să stea prin aeroporturi și prin avioane. Îl consideră un timp pierdut, îl obosesc. Ar prefera să joace tenis 20 de ore pe zi decât să stea prin aeroporturi”.

Poate nu mai durează mult și îi va ferici și pe români cu rezultatele de la seniori, potrivit libertatea.ro

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: