Evenimentul Zilei > Economie > Noul Cod Fiscal. Conducerea ANAF s-a întâlnit cu reprezentanții oamenilor de afaceri
Noul Cod Fiscal. Conducerea ANAF s-a întâlnit cu reprezentanții oamenilor de afaceri

Noul Cod Fiscal. Conducerea ANAF s-a întâlnit cu reprezentanții oamenilor de afaceri

Conducerea ANAF a avut astăzi o discuție cu reprezentanții oamenilor de afaceri din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), pe tema priorităților fiscale ale mediului de afaceri.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost consecințele renunțării la declarația 088 care stabilea codul de TVA, modernizarea sistemului informatic al instituției, intensificarea activității ANAF în domeniul prețurilor de transfer și propunerile de modificare ale Codului de procedură fiscală.

Președintele ANAF, Bogdan – Nicolae Stan,  le-a propus  reprezentanților Coaliției ca astfel de întâlniri să aibă loc periodic, în vederea identificării de noi soluții pentru îmbunătățirea relației Fisc-contribuabil.

Reamintim că, reprezentanții Coaliției au avut comentarii negative asupra Noului Proiect de Lucru al Legii pe Impozitul Global  si al influenței acestuia pe piața economică românească. CDR este formată din reprezentanți ai AmCham, ai Ambasadelor Statelor din Uniunea Europeană, ai Consiliului Investitorilor Români și ai Romanian Business Leaders.