Beck Corlan este una din cele trei timişorence care, cu ceva timp în urmă au comprimat în 9 minute istoria muzicii româneşti, proiectul devenind viral.

Artista crede că România poate fi mișcată într-o direcție bună prin muzică și de aceea a lansat de 1 Decembrie o melodie dedicată României. ”Piesa ”România” am început să o compun după impactul meu cu viața de la sat. E foarte adevărat ce spune poetul că ”veșnicia s-a născut la sat”,  și piesa  mea, ”România” tot la sat s-a născut. Am trăit la sat în ultimele luni.  Cunoști o altă Românie acolo, și ceva și mai minunat, ajungi să te cunoști pe tine într-un mod mult mai autentic și mult mai aproape de rădăcini.  La sat am început să studies istoria țării mele. Istoria României  este destul de violentă dar și extrem de frumoasă. Ca și artiști, alegerea ne aparține în a da ”ritmul” mesajului pe care îl cântăm. Sunt convinsă că e durere și necaz și multă nemulțumire în Țară, dar este și un frumos ascuns în fiecare din noi, care se poate observa cu ușurintă, așa cum l-am observat acum în urma nenorocirii de la Colectiv: oamenii s-au unit, au stat la cozi, au dat sfoară în țara și au ajutat cum au putut. A fost o lumină.  Am simțit că a răsărit lumina. Iar eu aleg să cânt despre aceasta lumină, despre această bucurie. Cred că e timpul să ne răscumpărăm țara și pe noi înșine, cu dragoste”, a declarant pentru EVZ, Beck Corlan.

Artsita recunoaște că s-a inspirat din imnul național și mai ales din ultima strofă a acestuia ”în care este prezentată inima românului curajos, fidel credinţei şi ţării lui”. La toate concertele artista Beck Corlan urcă pe scenă cu un strap tricolor în care îi e prinsă chitara.

 

Te-ar putea interesa și: