Evenimentul Zilei > Social > Noua tulpină Covid-19, descoperită în insula Madeira. S-au luat măsuri de urgență
Noua tulpină Covid-19, descoperită în insula Madeira. S-au luat măsuri de urgență

Noua tulpină Covid-19, descoperită în insula Madeira. S-au luat măsuri de urgență

Noua tulpină de Covid-19 a fost descoperită și în Portugalia. Momentan nu se știe câte persoane au fost infectate cu ea.

Autoritățile sanitare din Portugalia au anunțat că noua tulpină de Covid-19 descoperită în Marea Britanie a fost depistată și în insula Madeira. Acestea au confirmat deja primele cazuri de infectare cu noua tulpină, însă nu au specificat numărul persoanelor vizate.

„Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului regional de sănătate şi protecţie civilă din această regiune autonomă, fără a preciza numărul de cazuri.

Din primele informații reiese că „primele persoane infectate cu noua tulpină de Covid-19 ce au fost identificate în insula Madeira sunt persoane ce au sosit recent din Marea Britanie”, anunță autoritățile de pe insulă.

Alte câteva ţări au anunţat deja cazuri confirmate ale tulpinii britanice a coronavirusului, precum Italia, Suedia, Spania, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca sau chiar Canada.

Portugalia a suspendat până la sfârşitul anului sosirile de pasageri din Regatul Unit, cu excepţia cetăţenilor portughezi sau a oricărei persoane care locuieşte în Portugalia.

La fel ca mai multe state din Uniunea Europeană, Portugalia a demarat duminică vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu personalul medical, scrie Agerpres.

O nouă tulpină a fost depistată în Nigeria

În ceea ce privește tulpina identificată în Marea Britanie, medicii susțin că aceasta este cu 56 la sută mai infecțioasă decât primul virus. Și virusul din Africa de Sud pare să aibă o capacitate mai mare de a se răspândi.

Despre noua tulpină nigeriană nu se cunosc, deocamdată, prea multe lucruri, dar medicii nu cred că ar fi mai infecțios decât SARS-Cov-2. Un răspuns definitiv va putea fi dat, însă, abia în urma unor studii aprofundate.

Anunțul cu privire la identificarea acestei tulpini a fost făcut de John Nkengasong, șeful Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa. Noua tulpină a primit numele P681H, iar dr. Nkengasong a adăugat că oamenii de știință au nevoie de „mai mult timp” pentru a o studia înainte de a putea trage concluzii.