Evenimentul Zilei > Actualitate > Nouă localități blocate! Poliția a pus mașinile în drum și nu iese nimeni
Nouă localități blocate! Poliția a pus mașinile în drum și nu iese nimeni

Nouă localități blocate! Poliția a pus mașinile în drum și nu iese nimeni

Este stare de urgență în nouă localități din România. Autoritățile au decis să intre în carantină. Zonele sunt izolate iar Poliția a pus mașinile în drum. Nu iese și nu intră nimeni

Mii de localnici din județul Timiș s-au trezit izolați, peste noapte, după ce autoritățile au impus carantina în localitățile în care locuiesc.

Poliția a luat măsuri iar drumurile de acces în cele nouă localități sunt supravegheate.

Așa cum a anunțat Prefectura Timiș, sunt vizate nouă localități care sunt gata să intre în carantină.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș urmează să ia decizia, miercuri, după ce a primit avizul de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Este vorba despre localitățile Giroc, Dumbrăvița, Ghiroda și alte șase localități. Printre ele nu este și Sânnicolau Mare, deși rata de infectare depășește 6,64.

Astfeel, localnicii din Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac  vor sta în izolare și nu vor mai avea voie să părăsească domiciliul fără un motiv întemeiat.

Aceste localități intră în carantină de îndată ce se întrunește Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Având în vedere creșterea ratei de infectare la nivelul unor localități din județul Timiș, în urma evaluărilor analizei de risc la nivelul acestora, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propuneri de carantinare. Astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizul pentru propunerile DSP Timiș privind carantinarea localităților Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac, din județul Timiș”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

Rată de infectare uriașă

Din datele furnizate de autorități reiese că rata de infectare în localitățile afectate:

Ghiroda – 7,98

Dudeștii Noi – 7,63

Dumbrăvița – 7,44

Găvojdia – 6,82

Becicherecu Mic – 6,81

Fibiș – 8,04

Foeni – 6,82

Giroc – 7,68

Pesac – 8,14

 

Sunt și alte localități în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, cum ar fi Sânnicolau Mare (7,19), dar pentru aceasta nu a fost emis aviz de la INSP. În Timișoara nu a depășit încă 6 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se întrunește miercuri pentru a lua hotărârile privind instituirea carantinei celor nouă localități, care apoi vor fi trimise Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a fi aprobate de Comandantul Acțiunii și publicate în Monitorul Oficial.

Măsura de „carantinare” va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României, transmite tion.ro.

 


Primul oraș din România intră astă seară în carantină. Reacția autorităților

Capitala, în carantină! A fost calculată data exactă. Deja timpul se măsoară în ore

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.