Evenimentul ZileiActualitateControale cu scandal în scenariul roșu: „Suntem o țară de morți de foame și poliția ne amendează”

Controale cu scandal în scenariul roșu: „Suntem o țară de morți de foame și poliția ne amendează”

Controale cu scandal în scenariul roșu: „Suntem o țară de morți de foame și poliția ne amendează”
Nervii polițiștilor, dar și ai persoanelor controlate și sancționate pentru nepurtarea măștii în mijloacele de transport în comun au fost puși la grea încercare, la Constanța, în prima zi de aplicare a scenariului roșu. Zeci de mașini oprite, multe persoane amendate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Au fost filtre în tot orașul Constanța, organizate de polițiștii de la Circulație împreună cu inspectorii de la Control Rutier, într-o amplă acțiune de verificare a legalității transportului de persoane. În doar câteva ore au fost controlate cel puțin 50 de microbuze și autobuze. La Constanța, din cauza ratei mari de infectare, 3, 58 la mia de locuitori, purtarea măștii de protectie este obligatorie în spațiile închise și deschise, în mijloacele de transport în comun.

Obligativitatea purtării măștii de protecție este impusă chiar și în mașinile firmelor private, care transportă muncitori.  Într-un asemenea microbuz, aparținând unei firme de construcții din Constanța, erau patru colegi de serviciu care, la control, au fost găsiti fară mască. Conform regulilor în vigoare, dacă într-o mașină se află mai multe de trei persoane, care nu sunt rude, sunt obligate să poarte mască.

Patronul firmei, o femeie chemată la fața locului, împreună cu cei patru angajați au protestat față de „abuzul” polițiștilor care i-au sancționat cu 250 de lei pe fiecare din cei patru ocupanți ai microbuzului. „Le dă amendă pentru că nu aveau mască la gură în mașina de muncă, e normal? Nu suntem o mașină de transport în comun. Ăsta e un abuz exagerat. După ce că suntem  o țară de morți de foame, că așa ne-au adus în starea asta, ei ne mai dau și amendă”, s-a revoltat, șefa, împotriva polițiștilor.

Scandalul a luat amploare când unul dintre polițiști i-a recomandat femeii să conteste amenzile în instanță.„Domnule, glumiți? Păi noi trebuie să mai și muncim, nu să stăm prin instanțe. Aplicați amenzile cum vreți voi? Nu mai pot de nervi, ne-ați înnebunit de cap cu abuzurile dumneavoastră. Aveți atâta melița aia de mare, încât nu sunteți în stare să faceți un proces verbal corect. Lăsați-o moale”, a reacționat, avertizând că își dă și ea masca jos. „Dacă v-o dați, vă amendez”, a atenționat-o polițistul.

Un alt șofer, care efectuează curse regulate între Valu lui Traian și Constanța, cu un microbuz plin cu navetiști, a fost prins de polițiști cu masca purtată incorect, pentru că fuma la volan. A fost amendat cu 500 de lei. De altfel, polițiștii au organizat filtre în mai multe zone ale Constanței, verificând toate mijloacele de transport în comun. Cei care au protestat și au acuzat politistii de abuz, au fost sfătuiti sa se adreseze instantei.

Municipiul Constanța a intrat, de luni, în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns, deja, la 3,58 de cazuri la mia de locuitori. De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 6.439 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 150 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

 

 

 

 

 

 


Accesează: